KIBRIS

YKS için adaylara uyarılar

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, 30 Haziran Cumartesi ve 01 Temmuz  Pazar  yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) hakkında adaylara dikkatli olması uyarısında bulundu.

Daire’den yayımlanan bildiride, birinci oturum olan Temel Yetenek Testi (TYT)’nin 30 Haziran Cumartesi; ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT)’nin 1 Temmuz Pazar yapılacağı, birinci ve ikinci oturumun 10:15’de başlayacağı, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT)’nin de 1 Temmuz Pazar günü, 15.45’te başlayacağı belirtildi.

UYARILAR

Bildiriye göre, adaylar bir ve ikinci oturum için saat 10.00’dan sonra, üçüncü oturum için ise 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Bu nedenle sınavlara katılacak adayların zamanında sınav binalarında hazır olmaları gerekiyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlanmadığı, öğrencinin sınava gireceği yer bilgisini gösteren Sınav Giriş Belgelerine  ÖSYM’nin  http://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri girilerek erişilebileceği belirtildi.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Sınava Giriş Belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunuyor. Adaylar sınavın ilgili oturumuna ait Sınav Giriş Belgesini mutlak surette yanlarında bulundurmalıdır.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarının, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber