FeaturedKIBRIS

Yiolitis, cinsel ayrımcılıkla mücadeleyi anlattı

Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emily Yiolitis, Kıbrıs’ın Güney’inde cinsiyet eşitliğini, cinsel ayırımcılıkla mücadeleyi ve kadınlara karşı diğer şiddet türlerini anlattı.

Yiolitis, telekonferansla yapılan Avrupa Konseyi etkinliğine katıldı. Avrupa Konseyi Almanya Başkanlığı Bakanlar Komitesi, Avrupa Konseyi ve Almanya Ulusal Konseyi Kadın Kuruluşlarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen tele konferans, Kadınların Statüsüyle ilgili Komite’nin 65’inci toplantısı kapsamında yapıldı.

Kıbrıs Rum Adalet Bakanlığı’nın basın açıklamasına göre etkinlikte, dijital çağda cinsiyet ayırımı, fırsatlar, internet’te kadın ve erkeklerin eşit katılımının teşvikinde sıkıntılar ve kadınlara karşı çevrim içi şiddetle mücadele ele alındı.

“YASA ŞİDDET MAĞDURLARINI KORUYOR”
Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emily Yiolitis, Aralık 2020’de Temsilciler Meclisi’nden geçen cinsel ayrımcılıkla mücadele yasasından söz etti. Yiolitis, Yasanın tamamen Avrupa Konseyi’nin cinsel ayrımcılığın önlenmesi ve mücadelesi üzerindeki tavsiyelere uyumlu olduğunu vurguladı.

Yiolitis, yasanın cinsel ayırımcılık üzerinde cinsel ayırımcılık ve şiddetin diğer formlarının mağdurlarını koruduğunu, her türlü cinsel ayırımcılığı suç saydığı, 5.000 Euro’ya kadar para cezası, bir yıl hapis cezası veya her ikisini uyguladığını belirtti.

Kıbrıslı Rum Adalet Bakanı, 2019-2023 Cinsiyet Eşitliğiyle ilgili Ulusal Faaliyet Planı’nın kapsamında bulunan girişimlerden de bahsetti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK