FeaturedKIBRIS

Yılmaz Gümüş 6 suçtan yargılandı!

Dün Baf’ta tutuklanan,Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a ve buradan da Güney Kıbrıs’a kaçan firari, 45 yaşındaki Yılmaz Gümüş bugün Baf Bölge Mahkemesi’nde 6 suçtan yargılandı.

Voice of the Island 2018

Güney Kıbrıs haber kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, dün Baf’ta düzenlenen operasyonla, Yılmaz Gümüş ve yanında bulunan bir Kıbrıslı Türk tutuklanmış ve Gümüş’ün tasarrufunda az miktarda hintkeneviri ve sahte evraklar da bulunmuştu.

Bugün gerçekleşen mahkeme sonucunda; Gümüş, sahtecilik, kaçakçılık, Cumhuriyet topraklarına yasadışı giriş, uyuşturucu bulundurma ve mülkün yasadışı olarak sahiplenmesi suçlamalarından yargılanarak, yanındaki Kıbrıslı Türk ile 5’er gün gözaltı emri verildi. 

Yılmaz Gümüş kimdir?

2003 yılında Londra’da kıskançlık nedeniyle kız arkadaşının kaldığı apartmanı ateşe veren ve üç kişinin ölümüne neden olan zanlı Yılmaz Gümüş, yargılanarak 2005 yılında İngiltere’de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti.

Nasıl firar etti?

Kendi talebiyle 2010 yılında ülkesine iade edilen Gümüş’ün, Türkiye’de hapis cezasını çektiği sırada, 2015 yılında babasının cenazesine katılabilmek amacıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli olarak ayrıldığı ortaya çıktı. Bir daha cezaevine geri dönmeyen zanlı Yılmaz Gümüş’ün, plakası ve kime ait olduğu bilinmeyen bir TIR’ın dorsesine gizlenerek kaçak olarak 2015 yılında Kuzey Kıbrıs’a geldiği ve üç yıldır ülkemizde kaçak olarak yaşadığı ortaya çıkması sonrası, 1 Mayıs’ta Girne’de yakalanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Tutukluluk süresinin dolmasının ardından 4 Mayıs günü yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan ve aleyhinde 7 gün ek tutukluluk emri alınan zanlı Yılmaz Gümüş, tutukluluğunun dördüncü günü olan 8 Mayıs Salı günü, göğüs ağrısı şikayeti ile muayene amacıyla götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar etmişti.

Daha sonra Pile’den Kıbrıs’ın kuzeyinden, güneyine geçerek Larnaka’da çocukluk arkadaşı olan Kıbrıslı Türk ile buluşup Baf bölgesindeki Pegia adlı köyde bir apartman dairesinde saklandıkları öğrenildi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA