FeaturedKIBRIS

‘Yıllardır bekletilmekte bina ve laboratuvarın yapılmasını bekliyoruz’

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği açıklamada bulunarak bitki sağlığı laboratuvarı projesinin tamamlanıp Tarım Bakanlığı’na teslim edildiğini duyurdu. Açıklamada “yıllardır bekletilmekte olan bina ve laboratuvarın daha fazla vakit kaybetmeden Hükümet tarafından yapılmasını bekliyoruz.” denildi.

Açıklama şu şekilde:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nin 2 Mart 2015 tarihli Kırk altıncı   Birleşiminde Oybirliğiyle “Bitki Sağlığı Yasası” kabul edilmişti.

Bu Yasa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine diğer ülkelerden gelen bitkiler, bitkisel ürünler ve diğer maddeler ile zararlı organizmaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine girişinin engellenmesi, zararlı organizmaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde yayılmasına karşı koruyucu önlemlerin alınmasını; bitkilerin ve bitkisel ürünlerin ithalat ve ihracatındaki bitki sağlığı denetimlerinin yapılmasını kapsamaktadır.

Ne var ki Genel Gıda güvenliğinin oluşması için gerekli yasalarımızdan birisi olan ve 2015 yılında kabul edilen bu yasanın uygulanması için olmaz ise olmazı olan Laboratuvar Binası yıllardır Geçmiş Hükümetler tarafından ‘projesidir’ ,’yeridir ‘ diyerek türlü türlü akla mantığa sığmaz bahanelerle engellenmiştir. BİTKİ SAĞLIĞI LABARATUVARI Projesi nihayet Şehir Planlama Dairesi tarafından “lütfedilip !”bitirilip Tarım Bakanlığına teslim edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Hükümeti ,Tarım Bakanlığını , Ulaştırma Bayındırlık Bakanlığını, Tarım Dairesi Müdürünü kutlamak istiyoruz. Çünkü yıllardır yapılması için GEÇMİŞ HÜKÜMETLERİN KAPISINI ÇALMADAN usandığımız önemli bir konuyu önemseyen ve bizimle iş birliği içinde sonuçlandırma aşamasına getiren YENİ KOALİSYON HÜKÜMETİNİ Çevre, Bitki ve Halk sağlığı adına alkışlıyoruz.

Hükümete gelir gelmez önlerine getirdiğimiz ve “Bitmeyen Senfoni” ye benzettiğimiz bu Bina projesinin bitirilmesi için Tarım Bakanlığı, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığının bizlerle birlikte koordineli bir çalışma ile Genel Gıda Güvenliğimizin bir eksiğini daha tamamlamak için atılan adımın mutluluğunu yaşıyoruz. Gördüğümüz odur ki istenirse irade kullanılırsa ülkemizde doğru güzel bir şeyler yapılıyor, istenirse uygulanıyor.

Bu gibi Çevre ve Halk Sağlığı konularında yapılması gerekenlerin zamanında yapılmayarak Halkımıza bedel ödetilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu yapılan bina projesi ile yapılacak olan Laboratuvar Binası; Bitki sağlığını, gıda sağlığını, halk sağlığını birebir ilgilendirdiği için genel gıda güvenliğimizi oluşturacak önemli yasalarımızdan bir tanesidir.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu adına Hükümete çok teşekkür eder ve bunların devamının gelmesini her türlü finans desteği Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından verilmiş (ve yıllardır bekletilmekte olan )Bina ve Laboratuvarın daha fazla vakit kaybetmeden Hükümet tarafından yapılmasını bekliyoruz.

Bu vesile ile Hükümetin her konuda paydaş sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ortak akla dayalı bilimi rehber alarak popülist ve menfaat odaklarından uzak yasalara uygun daha da güzel işlere birlikte imzalar atacağımıza inancımızın arttığını Kamu oyumuzla paylaşırız.
Sivil Toplum Örgütleri olarak bizlerin hangi Hükümet görev başında olursa olsun esas amacımızın ‘Bağcıyı dövmek değil üzüm yemek için’ Devletimiz ve Kamu yararına uğraş verdiğimizin hiç unutulmaması gerektiğinin de hatırlatarak, bilinmesini isteriz. “


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK