FeaturedKIBRIS

Yıllar geçtikçe kütüphanelere olan ilgi azaldı mı ?

Çoğumuz çocukken kütüphaneleri sıkıcı bulurama ev ödevlerini yapmak için kaynak aramaya kütüphanelerden başlardık.

İnternetin bu denli hayatımıza girmediği dönemlerde kütüphaneler araştırma yapmak için en ideal hizmet alınabilecek yerlerdi. Çağın hızlı gelişimiyle birlikte araştırmalar kütüphane yerine artık internet üzerinden mi yapılıyor ?Yıllar geçtikçe kütüphanelere olan ilgi azaldı mı ?

Atatürk Kültür Merkezi Yönetmeni Mavişe Pınar Uysal bilinçli kullanıcıda azalma olmamasına rağmen azalan kitlenin daha çok orta eğitimde yaşandığını belirtti.

Uysal, “İnternetin dezavantajlarını bizde okuyucumuzun azalması yönünde yaşamaktayız. Bilinçli kullanıcımızda hiçbir azalma yoktur. Araştırmacılarımızda gazete araştırmacılarında. Çok Geniş bir gazete koleksiyonumuz var araştırmacılara en az kitaplar kadar aktif olarsak hizmet veriyoruz gazete koleksiyonumuzdan. Azalan kitlemiz daha çok orta eğitim bu eğitim sistemimizden de kaynaklanıyor.” dedi. Milli kütüphanede bütün Kıbrıs’ta basılmış bütün görsel işitsel materyal eksiksiz olarak hizmete sunulmaktadır.Bu koleksiyon çok ciddi bir şekilde kullanılıyor. Tek nüsha olanları dışarı ödünç. de veremiyoruz. Buradayararlandırıyoruz yada fotokopi hizmetiyle okuyucularımızı yararlandırıyoruz.”dedi.


Benzer Haberler

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK