FeaturedKIBRIS

“Yılın her gününde kadına hakkı teslim edilmeli”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu  (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Özkurt, yayımladığı mesajda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, yıllardır dünyanın pek çok ülkesinde kadınların haklarını savunmak ve korumak için bir araya geldiği bir mücadele günü olduğunu belirtti.

“8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak tarihe geçmesinin temelinde kadın hakları hareketi bir odak noktasıdır” diyen Özkurt, bu yüzden kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın son bulması için 8 Mart’ın tarihi önemini dönüp anmakta fayda olduğuna dikkati çekti.

BRTK Müdürü Özkurt, “Yıllar önce ‘eşit işe eşit ücret’ sesinin yükselmesiyle başlayan mücadele hala devam ediyor ve kadınlar kendilerine çalışma hayatı ve sosyal hayatın içinde eşit şartlarda yer bulamıyor. Kadına çalışma hayatında alan açılmasının ne denli yavaş olduğuna bir örnek; 1963 yılında kurulan Bayrak Radyosu’na ilk kadın müdür atamasının 2016 yılında yapılması ve bunun BRTK’nın kuruluşundan tam 53 yıl sonra gerçekleşmiş olmasıdır. Bu atamanın çok değerli olduğunu düşünüyor ve başarının cinsiyetinin olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Özkurt mesajında, “Kadının değerinin sadece 8 Mart ile sınırlı kalmaması, yılın her gününde kadına hakkının teslim edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sözde kalmaması umuduyla BRT’de çalışan tüm emekçi kadın arkadaşlarımı iş hayatında varlık gösterdikleri için kutluyorum. Toplumsal hayatta ve iş hayatında eşit şartlarda eşit muameleyle yaşadığımızı hissettiğimiz nice 8 Mart’ları birlikte karşılamak dileğiyle, dünyadaki tüm kadınları selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

(BRT)


Benzer Haberler

Güneyde günlük vaka sayısında patlama

NÖBETTE tam not aldı

Toplu taşımacılar bugün eylem yapacak

Vergisiz akaryakıt hakedişleri ödendi

Voice Kıbrıs Haber

Üretim Merkezi’nin düzenlediği “II. Umudumuz Gelecek Festivali” tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Yeterli ve dengeli beslenmemek birçok hastalık riskine neden oluyor

Voice Kıbrıs Haber