FeaturedKIBRIS

“Yıkıcı etkilerin azaltılmasına yönelik planlamalar gerek”

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Tolga Atakan Meclis konuşmasında, hükümetin yeni olsa da Meclis’e bakıldığında yeni olmadığını söyledi. Atakan, seçim hükümeti olarak bakılsa da hükümetin “devam hükümeti” olduğunu kaydetti.

Tolga Atakan, özel sektöre sahip çıkılmasının ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, yüksek öğrenim ve turizme önem verilmesi gerektiğini söyledi ve hükümet programına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin ciddi bir ekonomik krizden geçtiğini ifade eden Atakan, ekonominin gidişatına, özellikle yıkıcı etkilerin azaltılmasına yönelik planlamalar gerektiğini söyledi. Atakan, halkın alım gücünün yükseltilemese de pahalılığın artmaması için önlemler alınmasının önemine vurgu yaptı.

Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım tarihinde açılacağının açıklandığını ancak bunun olmadığını ifade eden Atakan, Ercan’ın ne seçim, ne de seçim hükümeti tanıdığını söyledi. Bu konuda geç kalınmasının kaybını ülkenin yaşadığını kaydeden Atakan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı projeleri üzerine de değerlendirmeler yaparak, hükümet programına oylarının olumsuz olacağını belirtti.

ROGERS
Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers da, hükümet koltuklarının boş olmasına rağmen program üzerine değerlendirme yaptıklarını ifade ederek, erken seçim hükümetinin en önemli görevlerinden birinin pandemi sürecinin en iyi şekilde değerlendirmesi olduğunu söyledi.

Aşılamanın önemine işaret ederek, eğitimin sürmesi ve esnafın açık kalmasında en önemli silahın aşı olduğuna vurgu yapan Rogers, herkesin aşı olmasının sağlanmasının önemine işaret etti.

Sağlık alanında yapılması gereken işler ve aşı sertifikasının, seyahat özgürlüğünü kazandıracak şekilde Türkiye ile uyumlaştırılmasının önemine işaret eden Rogers, hükümetten fazla bir beklentilerinin olmadığını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber