FeaturedKIBRIS

Yeşilırmak’tan belediye çalışanlarına “Yalana dayalı algı operasyonlarına izin vermeyin”

Yerel Yönetimler Reformu’nu ele almakta olan  Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Üyesi, UBP Milletvekili, Yenirenköy Eski Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, reform çalışmalarını BRT’ye değerlendirdi.

Reforumun amaçlarını paylaşan Yeşilırmak, “Neden Reform ? Çünkü, yerel yönetimlerin mevcut yapısı, temelde işlevsiz ve uluslararası düzeyde oldukça olağandışı” vurgusu yaptı.

Aynı coğrafya içerisine sıkışmış çok sayıda belediyenin, benzer hizmet ve sorumluluklara sahip olduğu için, vatandaşın beklentisini karşılayamadığına işaret eden Yeşilırmak, yerel yönetimler reform ile yeni belediyelerin mali ve idari açıdan sürdürülebilir olmalarının hedeflendiğini söyledi.

Emrah Yeşilırmak, “ Yerel yönetimler Reformu ile önemli ölçüde, mali ve diğer kaynaklardan tasarruf sağlanacak, halka daha iyi hizmet sunulacak” dedi.

Reform olmaması halinde, 28 Belediyenin seçimden sonra ancak 7-8’inin ayakta kalabileceğini ifade eden Yeşilırmak, rakamlar paylaştı.

Emrah Yeşilırmak, “ 28 Belediyenin yıllık devlet katkısı 659 Milyon TL… 28 Belediyenin toplam borç stoğu 650 Milyon Tl… Özkaynak geliri 406 Milyon TL… 132 Milyon Banka borcu, 467 Milyon SSK, İhtiyat Sandığı borcu… 26 Milyon Kıb- Tek, 46 Milyon diğer borçları var. Bu yapıda, halk hizmet alamaz, 28 belediyenin tümü, hayatta kalamaz.” dedi.

Reform gerekli diyen muhalefetin konuya daha yapıcı yaklaşmasını isteyen Yeşilırmak, bazı belediye başkanlarının mali tabloya makama ısrarla talep olmasının manidar bulduğunu söyledi.

Yeşilırmak, “ Belediye çalışanlarımıza sesleniyorum.  Haklarınız ortadan kalkacak, toplu sözleşmeler bitecek diyenlere asla inanmayın. Sizin üzerinizden, yalana dayalı algı operasyonlarına izin vermeyin” dedi.


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK