FeaturedKIBRIS

Yeşil Hat’ta bazı noktalar güçlendiriliyor

Kıbrıs Rum makamlarının, Yeşil Hatta bulunan ve mültecilerin Kıbrıs’ın güneyine geçtiği bazı boşlukları telden çit ile kapatmaya çalışacağı ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi, kısa süre önce, yabancı uyruklu kişilerin ara bölgeye geçip, oradan da siyasi sığınma talebinde bulunmak için Kıbrıs’ın güneyine geçişlerinin önlenmesi amacıyla, Yeşil Hattaki bazı noktalara yüksek çitler yerleştirilmesi için, belirli bölgelerin haritasının çıkarılması direktifi verildiğini yazdı. Gazete, uzmanlardan oluşan bir grubun, bölgenin haritasını çıkarmak ve orada bulunan dikenli telin yükseltilip yükseltilmeyeceğine karar vermek için, mültecilerin esas giriş noktalarından biri olan “Peristerona’ya” gittiğini kaydetti.

Yapılan planlamalar içerisinde, Kıbrıs’ın güneyine yönelen kişilerin önlenmesi için, bu tarz hamlelerin başka yerlerde de yapılmasının da bulunduğunu kaydeden gazete, ara bölgenin sınırları ve Kıbrıslı Rumların bölgedeki mülkleri konusunda ise bazı endişeleri bulunduğuna işaret etti.

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı’nın niyetinin ise, ne Kıbrıslı Rumların mülklerinin etkilenmesi, ne de ara bölgeyle ilgili sorunların ortaya çıkması olduğunu kaydeden gazete, teknolojik yöntemler ve devriyelerle Yeşil Hat gözetimine ilişkin önlemler alınmakta olunduğuna da işaret edildi.

TAK



Benzer Haberler

Yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK