FeaturedKIBRIS

Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ilk zeytinyağı ihracatı bugün yapıldı




Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Yeşil Hat Tüzüğü altında ilk zeytinyağının Kıbrıs’ın güüneyine ihraç edildiğini açıkladı.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, “KTSO’nun yıllardır hakkı olan için verdiği haksızlık mücadelesi zaferle sonuçlandı. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında olmasına rağmen işlenmiş gıda ihracatına sürekli tarife dışı engel çıkarılmasının önüne bugün geçilerek ilk kez Güney’e zeytinyağı satışı gerçekleşti.

120 şişe 750 ml ambalajında zeytinyağı Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gönderildi. Ayrıca, macun, reçel ve pekmez gibi 6 adet pilot ürün de numune olarak Güney Kıbrıs’a yollandı.

Bu tarihi adımla, diğer işlenmiş ve katma değeri yüksek gıda ürünlerimizin de Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ihraç yolu açılacaktır” denildi.






Benzer Haberler

Değirmenlik-Haspolat yolunda korkutan kaza: 2 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor

TRT

3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı

TRT

AB’den X’e 120 milyon avro para cezası

AA

Yunanistan’da polis çiftçilere biber gazıyla müdahale etti

AA

Döviz piyasalarında dalgalı seyir hakim

Voice Kıbrıs Haber