FeaturedKIBRIS

“Yerel vakaların da çıkması ile endişe verici bir duruma gelindi”

Cumburbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplu örgütü temsilcileri ile biraraya geldi.

Akıncı sosyal medya hesabından yer verdiği ziyareti ile ilgili şunları kaydetti:

“Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ile biraraya geldik. Görüşmede belirttiğim gibi 1 Temmuz’dan itibaren başlayan açılımla birlikte ülkemiz yeni vakalarla tanışmaya başladı. Yerel vakaların da çıkması ile endişi verici bir duruma gelindi. Bu nedenle karantina uygulamasının yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

Kimse yeniden kapanalım demiyor, ancak ekonomik çarkları döndürmeye çalışırken, halk sağlığını da tehlikeye atmayacak yolları bulmak zorundayız. Sağlık alanında uzmanların yol haritası doğrultusunda tedbirler artırılmalıdır.

Ekonomik sorunları ve işsizliği en çok hisseden bölgelerin başında gelen Güzelyurt üretim açısından ise ciddi bir avantaja sahiptir. Pandemi dönemi rakamları ise eko-agro turizme ilginin arttığını göstermektedir. Dolayısı ile Güzelyurt’a özel önem vererek, hem üretim daha çok desteklenmeli, hem de eko-agro turizme daha çok önem verilmeli.

Gelişlerin sürdüğü, vaka sayının arttığı, yerel vakaların da ortaya çıkmaya başladığı, tespit edilemeyenlerin de olduğundan hareketle virüsle mücadele kapsamında önümüzdeki sürecin ilk döneme göre daha çetin geçeceği aşikardır. Kimse yeniden kapanalım demiyor, ancak ekonomik çarkları döndürmeye çalışırken, sağlığı da tehlikeye atmayacak yolları bulmak zorundayız. Sağlık alanında uzmanların yol haritası doğrultusunda tedbirler artırılmalıdır.

İÇ TURİZME DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ

1 Temmuz’dan itibaren yurtdışından yaklaşık 5.500 turist gelirken, 6.000’den fazla yerli turist konaklama yaptı. Rakamlar yerli turizmi canlandırmanın daha akılcı olacağını gösteriyor.

Güzelyurt bölgesi ekonomik sorunların yoğun olarak yaşandığı ve işsizliğin en fazla hissedildiği bölgelerin başında geliyor, pandemi ile birlikte sorunları daha da ağırlaştı. Özellikle narenciye, son yıllarda da nar olmak üzere üretim açısından ciddi bir avantaja sahip olan Güzelyurt’a özel önem verilmesi gerekiyor.

Üretimin desteklenmesinin yanısıra esnafımıza da bu zor dönemde yapılacak destek ülke ekonomisi açısından önemlidir. Pandemi döneminde eko-agro turizme olan ilginin arttığı gerçeğinden hareketle Güzelyurt ve bölgesinde de bu alana yatırım yapılabilir.”

Voice of the Island/SM



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber