FeaturedKIBRIS

“Yeniden yüksek sesle konuşamazsak ne demokrasi ne irade mümkün olacak”

Gazeteci Kutlu Adalı’nın faili meçhul cinayete kurban gitmesinin 25. yılı dolayısıyla bugün anma törenleri ve bir dizi eylemler gerçekleşecek.

Bu Memleket Bizim Platformu organizasyonuyla gerçekleşecek olan eylem saat 19.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önünde toplanma ile başlayacak ardından 19.30’da kortej şeklinde yürüyüşe geçilip Kutlu Adalı’nın öldürdüğü yere gidilerek karanfiller bırakılacak.

Daha sonra Gençlik Merkezi’nde (Kızılbaş Kilisesi) etkinlik düzenlenecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada eyleme destek göstererek “Bu akşam 19:30’da LTB önünde buluşuyoruz, katillerin yargılanması için yürümenin yanına irademizi geri alabilmek için dimdik durabilmeyi ve utanmadan konuşabilmeliyi de ekleyerek.” dedi.

Harmancı’nın paylaşımı şu şekilde:

“Eline aldığı kalem karanlık dünyanın düşmanı olmuştu, kokuşmuş düzenin lağım içerisindeki ilişkileri Kutlu Adalı’yı vahşice katletti. Çok bilinen failleri o dönemin suç ortakları bağıra bağıra canlı yayınlarda anlattı ortaya sadece yerel işbirlikçileri çıkarmak kaldı.
Eskiden önemini daha iyi biliyorduk sivilleşme, demokratikleşme ve anayasanın geçici 10. maddesin hayatımızdaki önemini.
Eğer bu istencimizi yeniden yüksek sesle konuşamazsak, ne demokrasi ne irade ne de katillerin yargılanması mümkün olacak, olacak olanlar ancak birileri tarafından işlerine gelirse olurmuş gibi olacak.
Bu akşam 19:30’da LTB önünde buluşuyoruz, katillerin yargılanması için yürümenin yanına irademizi geri alabilmek için dimdik durabilmeyi ve utanmadan konuşabilmeliyi de ekleyerek.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber