FeaturedKIBRIS

“Yeniden kapanmalarla yüzleşmek istemiyorsak çok hassas davranmamız gerek”

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.  Toplantı sonrası açıklamayı Başbakan Ersan Saner yaptı.

“ÇOK HASSAS DAVRANMAMIZ GEREK”

“Bu konuda çok hassas davranmamız gerek” vurgusu yapan Saner, “Yeniden kısıtlamalar ve kapanmalarla yüzleşmek istemiyorsak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zaman uymamız gerek. Toplu aktivitelerden ve yakın temastan da mutlak surette kaçınmalıyız” şeklinde konuştu.

“İKİ TOPLUMLU SAĞLIK KOMİTESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Güney Kıbrıs’ın son 3 gündür kırmızı ülke konumuna geçtiğini dile getiren Saner, bu konuda İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, buradan çıkacak kararlar ışığında uygulamaları tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

Saner son olarak, maske, mesafe, hijyen kurallarına azami şekilde uyulması için çağrı yaparak, toplu bulunan mekanlardan uzak durulması gerektiğini hatırlattı. “Bu günlere kolay gelmedik, toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var” diyen Saner, bugüne kadar başarılı şekilde yürütülen sürecin bundan sonra da devam etmesi için dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Saner, bir daha sıkıntılı dönem yaşamamak için imkanların insanların kendi elinde olduğunun altını çizdi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber