FeaturedKIBRIS

Yeni hükümetten zam sinyali!

UBP Genel Başbakanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra yaptığı açıklamada hükümetin listesinin ilk sırasında Kıb-Tek’in olduğunu söyleyip “Uzaydaki kara delik nasıl her şeyi yutuyor o şekilde bir durum var.” dedi.

Sucuoğlu “Yaklaşık 8-10 günde bir tankerle akaryakıt geliyor. Bunların ödemesi var. Dolar belli zaten, maalesef petrol fiyatlarının inişli çıkışlı ama hep yukarıya doğru eğilim gösteren bir süreci var, bu bize büyük sıkıntı yaratıyor.” dedi.

“Bizi çok heyecanlandıran bir iki proje var”

Enerji konusunda kendilerine farklı sunumlar yapıldığını kaydeden Sucuoğlu “Bizi çok heyecanlandıran bir iki proje var, bizlere bir sunum yaptılar ama bunu tabi teknik heyetlerle görüşmemiz gerekir” dedi.

Kendilerini heyecanlandıran yöntemin; Viyana’da son dönemde kullanılan, güneş, rüzgar ve akaryakıta ihtiyaç duyulmadan üretilen bir enerji türü olduğunu kaydeden Sucuoğlu, önümüzdeki hafta bu konuda teknik heyetler arası görüşme yapılacağını kaydetti.

Sucuoğlu “Eğer gerçekten altı dolu bir olaysa bana göre büyük oranda bu işi çözeriz. Dediğim gibi teknik heyetlerin görüşmesi gerekir ve ona göre bir karar üretmemiz gerekir. Hızlı bir şekilde yapılabilecek bir dönüşüm ama tekrar söylüyorum altını doldurmak gerekiyor.” dedi.

“Düşük tüketim yapan evlere fazla dokunmayacağız”

Sucuoğlu elektrik zammı konusunda yaptığı açıklamada ise “Az tüketenden az, çok tüketenden çok şeklinde” üç kategoriye bölünmüş bir yöntem üzerinde çalışma yapıldığını aktararak “Düşük tüketim yapan evlere de fazla dokunmamak gibi bir düşüncemiz var” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı ile bu yönde çalışma yaptığını kaydeden Sucuoğlu “Bugün, en geç yarın sonuç çıkar ona göre biz de bunu Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe koyacağız.” dedi.

 

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK