EkonomiFeatured

Yeni haftada Sterlin ve Euro kaç Lira?

Geçtiğimiz hafta dövizin hızlı bir yükselişle rekor yenilemelerinden sonra bu hafta Euro/TL 4, 38 üzerinden işlem görüyor.  5 TL’yi gören Sterlin/Tl ise bugün 4, 94.

Yeni haftaya sakin başlayan Dolar/TL 3,78’in hemen altında dengelendi.

Küresel piyasalarda dolar üç haftanın zirvesine yakın seyrini sürdürürken geçen hafta görülen sert değer kayıplarının ardından TL haftaya daha iyimser bir görünümde başladı.

Geçen hafta 3,8430’u gören dolar/TL bu haftaya 3,78’in altında başladı. Kur geçen hafta 3,84’ü test ettikten sonra Cuma gününü 3,80’in hemen altında tamamlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 3 Kasım öncesinde açıklaması beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı için yapılan haber ve yorumların da döviz kurlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 3,75 seviyesinin destek, 3,85 seviyesinin ise direnç konumunda olacağını kaydetti. 

Euro ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararı ve Katalonya krizi nedeniyle bu yılın en sert haftalık kaybını kaydettikten sonra toparlanmaya çalışıyor.

Euro/dolar 1,1574 ile 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Euro/TL ise, 4,38810 seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalarda bu hafta TCMB tarafından açıklanacak yılın son enflasyon raporu, Ekim ayı enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası’nın yeni başkanının kim olacağı ve jeopolitik gelişmeler takip ediliyor.

 



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK