FeaturedKIBRIS

Yeltekin, Kooperatif Şirketler Mukayyidinin ivedilikle atanmasını talep etti

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kooperatif Şirketler Mukayyidinin atanmamasının sıkıntı yarattığını belirterek, hükümete ivedilikle atama yapması çağrısında bulundu.

Yazılı açıklamaya yapan Yeltekin, konunun hükümet ortakları arasında anlaşmazlığa yol açtığından atama yapılamadığını savunarak, mukayyid atanamamasının yol açtığı sıkıntılara değindi.

“Başta personelin özlük ve sosyal haklarından tutun, değişen kredi ve mevduat faizlerinin değiştirilememesine, ve ayrıca kooperatiflerde, alınan yönetim kurulu kararlarını uygulamaya geçirememekle devam eden bir çok sıkıntı var” diyen Yeltekin, kooperatiflerle ilgili kararlar ve onayların 2 aydır donuk vaziyette beklediğini söyledi.

“Bunun faturasını kim ödeyecek?” diye soran Yeltekin, kooperatifler açısından önem arz eden kooperatif şirketler mukayyidi mevkiinin vekalet makamı da olmadığını söyleyerek, “Hükümet edenlerin amacının ülkede bulunan tüm kooperatifleri batırmak olduğunu düşünmemek elde değildir” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber