FeaturedKIBRIS

YDP: Hükümete 100 günlük bir avans

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yazılı açıklamada bulunarak, hükümete 100 günlük bir avans verdiğini söyledi. 30 Haziran itibarı ile hükümete tanıdığı avansın sonlanacağını vurgulayan YDP, artık laf değil icraat bekliyor dedi.

YDP’nin açıklaması;

“Yeniden Doğuş Partisi olarak bugün Bütçeye olumlu oy vermemiz, bazı kesimler tarafından anlaşılmamış ve değişik yorumlar yapılmasına neden olmuştur.

Partimiz, ülkemizde kronikleşmiş sorunlar bulunduğunu bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu Hükümet, bu sorunları çözmek için yola çıktığını açıklamış durumdadır. Bir muhalefet partisi olarak, mevcut Hükümete 100 günlük bir avans vermemiz gerektiğini düşünmüş ve bunu Pazar günü yaptığımız Kurultayda Partili üyelerimizin bilgisine de getirmiştik.

Sorunlu değil, sorumlu muhalefet anlayışı ile bugün Meclis kürsüsünde de dile getirdiğimiz gibi, bu Hükümete 100 günlük bir avans verdiğimizi,  haziran ayı sonuna kadar, Milli hassasiyetlerimize ve partisel ilkelerimize ters düşmeyecek her türlü yasa önerilerine destek vereceğimizi bildirdik. Aynı şekilde zaruri nedenlerle meclis oturumuna katılmayan İktidar milletvekili olursa, nisap sağlama konusunda da iktidara yardımcı olacağımızı söyledik.

Bu anlayışla bugün yapılan Bütçe oylamasına “Evet” dedik. Genel Sekreterimiz ise mazeretli olarak bugünkü oturuma katılamamıştır.

30 Haziran itibari ile Hükümete tanıdığımız avansın sona ereceğini bir kez daha kamuoyuna duyuruyor, Hükümetten artık laf değil icraat bekliyoruz.”



Benzer Haberler

Altın rekor seviyeden geriledi

Voice Kıbrıs Haber

12 yaşındaki Seval için uygun ilik aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

UEFA Avrupa Ligi’nde kupa sahibini buluyor

Voice Kıbrıs Haber

İran Reisi’nin yasını tutuyor

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (21 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

NTV