FeaturedKIBRIS

“Yaz tatilinden feragat edilecek mi?”

Meclis Genel Kurulu’nda eğitimde yaz tatilinden feragat edilmesinin düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine Amcaoğlu, bu konuda yetkili sendikalarla görüşüldüğünü ve haziran ayı içerisinde eğitimin ilk etapta sarkıtılıp sınavları daha sonraki sürece atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, ilk hedeflerinin 2020-21 öğretim yılının sağlıklı şekilde tamamlanması olduğunu belirtti.

Basında internetten eğitim veren üniversitenin olup olmadığının sorulması üzerine Amcaoğlu, bu konuda Yükseköğretim Dairesi ve YÖDAK’ın gerekli işlemleri başlattığını, üst düzeyde istişare ettiklerini söyledi.

Eğitim takviminin tekrar sorulması üzerine Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile yapılan toplantıda 12. sınıfların açılması kararının alındığını ve 50 yaş ve üzeri aşılandıktan sonra bazı meslek okullarının önemli bölümlerinin de 45 yaş üzerindekilere aşılamanın tamamlanmasının ardından açılacağını kaydetti.

Bu çerçevede 2 bin 198 kişinin aşılanmasına ihtiyaç olduğunu açıklayan Amcaoğlu, hastalığın az seyrettiği bölgelerde okulların açılması konusundaki soru üzerine de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararları doğrultusunda gerekenlerini yaptıklarını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber