FeaturedKIBRIS

Yatırımcılar dava açmak için resmi bilgilendirme bekliyor

El Cezire televizyonunun yayımladığı video ile ortaya çıkan skandal üzerine Kıbrıs Rum yönetiminin, yatırım karşılığı vatandaşlık (“altın pasaport” olarak adlandırılıyor) uygulamasından vazgeçmesi, halen yatırım ve vatandaşlık başvurusu yapan yabancı “yatırımcılar” Kıbrıs Rum yönetimine dava açmaya hazırlanıyor.

Simerini “‘Dolandırılmış’ Yatırımcılar Dava Açmaya Hazırlanıyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde Kıbrıs Rum tarafından halen gayrı menkul alarak veya başka şekilde toplamda yaklaşık 71 milyon Euro’luk yatırım yapan ve gayriresmî olarak vatandaşlık başvurularının onaylanmadığı bildirilen yatırımcıların “dolandırıldıklarından” söz ettiklerini yazdı.

Dolandırılmış olduklarını düşünen yatırımcıların Kıbrıs Rum yönetimi aleyhine dava açmak için, başvurularının onaylanmadığının resmen kendilerine bildirilmesini bekledikleri de kaydedildi.

Program çerçevesinde yatırım yapıp vatandaşlık başvurusunun resmî cevabını beklemekte olan 691 yatırımcı ve 722 de aile üyesi bulunduğuna dikkat çekildi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK