KIBRIS

Yaşlılar unutulmasın


Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nde ikamet eden yaşlılara yönelik moral etkinliği düzenlendi.

Milli İradeye Saygı Platformu tarafından organize edilen etkinliğe Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.

Etkinlikte konuşan Platform Başkanı Talip Sancar, yaşlıların sadece yaşlılar haftasında hatırlanmasının doğru olmadığını, bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.Yaşlıların tek ihtiyacının sohbet olduğunu belirten Sancar, vatandaşları yaşlıları ziyaret etmeye davet etti.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu ise yaşlıların sadece bir hafta değil, tüm yıl boyunca ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirtti.Sucuoğlu, vatandaşlara boş vakitlerinde yaşlılara zaman ayırma çağrısında bulundu.

Bakan Sucuoğlu “Yaşlı insanlarımızla bir sohbet, yapılan tedavinin ötesinde büyük bir katkı sağlar. Çünkü insanlarımızın o yalnızlık hissinden kurtulması çok önemlidir. Yaşlılardaki en büyük sıkıntı da itilmişlik, unutulmuşluk duygusudur” dedi.

Sucuoğlu, 44 yatak kapasiteli Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nin hasta memnuniyeti, çevre düzenlemesi ile bir gurur kaynağı olduğunu da söyledi.

Büyük bir talep olduğunu ancak merkezin kapasitesinin belli olduğunu belirten Bakan Sucuoğlu, Merkezin yanına ek bir bina yapılması için proje hazırladıklarını söyledi.

Yaşlıların rahat yaşayabilmesi için özel girişimcilerin hazırladığı projeler olduğunu kaydeden Bakan Sucuoğlu, KKTC’nin iklimi, konumu ve sakinliği ile yurtdışından yaşlıların da uzun süre konaklayabileceği bir ülke olduğunu belirtti.

Sucuoğlu “Sağlık Turizmi adı altında özellikle yaşlılara yönelik büyük projeler var. Özellikle Lefkoşa, Mağusa, Girne ve Lefke bölgesinde yatırım yapılmak isteniyor. Biz de her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: BRT






Benzer Haberler

Sibel Tatar “Engelli yaşam evi projeleri tamamlanmalı”

TAK

Zittis’ten uyarı: “Kıbrıs’taki sahillerin yarısı önümüzdeki 50 yıl içinde yok olabilir”

TAK

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerini açıkladı

TAK

İzinsiz müzik yayını yapan işletme aleyhinde yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Bayramın ilk gününde trafikte 175 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Lefkoşa-Stewart ilişkilerinde yeni kriz”

TAK