FeaturedKIBRIS

“Yaşlı Bakım Evi Projesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çağman, “Değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek,  öncelikle hem insani hem de vicdani bir sorumluluk olmalıdır” dedi.

Her yıl 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda,  “yaşlılara gösterilen saygının özel günlerle sınırlı kalmaması, yaşam boyunca sürmesi” mesajıyla Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından etkinlikler düzenlenmekte olduğunu fakat bu yılki koşullar nedeniyle, etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çağman, yaşlıların en büyük ihtiyaçlarının ilgi, şefkat ve sevgi olduğunu hatırlattı.

Çağman, yaşlıların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın Bakanlık’ın görevlerinin başında geldiğini, Bakanlık’a bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesindeki Lapta Huzurevi’nde 26 yaşlıya barınma hizmeti sunulduğunu, ülkedeki yedi özel yaşlı bakım evi de Bakanlık tarafından düzenli olarak denetlendiğini belirtti.

Çağman, yaşlılara daha kaliteli ve modern hizmet verecek bir tesisin hizmete kazandırılması için Bakanlık tarafından ‘’Yaşlı Bakım Evi Projesi ’’ hazırlandığını ve projeyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini de duyurdu.

Yaşlıların, yaşanmışlıklarıyla geçmiş, örnek alınacak tecrübeleriyle gelecek olduklarını ifade eden Çağman, mesajının devamında şunları kaydetti:
“Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bizler, devletimizin ve hükümetimizin desteğiyle, yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan insan onuruna yakışır şekilde yaşamasına imkan tanımak için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle, bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutlayarak ellerinden öper, tüm yaşlılarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.’’

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber