FeaturedKIBRIS

“Yaşayabilir Federasyon ” konusu üzerinde görüşlerini ortaya koydular

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk siyasi partilerin temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen düzenli toplantılar çerçevesinde Ledra Palas’ta bir araya geldiler.

Slovakya Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşme sırasında parti temsilcileri, Kıbrıs Rum EPALXI Partisi tarafından önerilen “Yaşayabilir Federasyon ” konusu üzerinde görüşlerini ortaya koydular.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, görüşmenin ardından okunan ortak açıklamaya göre, siyasi partiler, iki lider; Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı’nın Derinya ve Aplıç geçiş noktalarının açılması ile ilgili aldıkları kararı memnuniyetle karşıladılar ve mobil telefon/cep telefonu konusundaki sorunun yakın gelecekte çözümleneceğini dilediler.

Partiler, ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin özel görevlisi Bayan Jane Holl Lute’nin adadaki ziyaretini memnuniyetle karşıladılar ve iki lidere Kıbrıs sorununa federal bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli çalışmaların yapılması amacıyla yaratılan fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundular.

Bu arada,  Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk siyasi partiler arasındaki gelecek toplantının 28 Kasım tarihinde Ledra Palas’ta yer alacağı duyuruldu.


Benzer Haberler

Katılımcıların yüzde 65’i sınav sürecinin adil olduğunu düşünüyor

TAK

“19’uncu Kıbrıs İpek Koza Festivali” hafta sonu yapılıyor

TAK

Meteoroloji Dairesi Pazar ve Pazartesi yağmur beklendiğini açıkladı

TAK

DAÜ Tıp Fakültesi’nin “Deniz Yıldızı Projesi” hayata geçiyor

TAK

DAÜ-SEN’in 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,88 dolar

TAK