FeaturedKIBRIS

“Yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmediğinizde bizleri karşınızda bulacaksınız”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, “HTKS’den UBP-YDP-DP hükümetine ve Maliye Bakanı Alişan Şan’a açık mektup” başlıklı açıklama yaparak hükümeti uyardı.

Kapısız açıklamasında şu ifadelere yer verdi

HTKS’den UBP-YDP-DP hükümetine ve Maliye Bakanı Alişan Şan’a açık mektup:

Hükümete geldiğiniz günden beridir sürekli şekilde çeşitli yöntemlerle çalışanların haklarını ve halkı sömürmektesiniz. Neredeyse her yaptığınız işte bir usulsüzlük, işbilmezlik, peşkeş, adaletsizlik veya ayırımcılık girişimi olduğunu bizlere alıştırdınız. Sizden halk yararına veya çalışan faydasına bir icraat beklentisi içerisinde değiliz zaten.

Sivil Havacılık Dairesi’nde Hava Trafik Kontrol hizmetleri, gereğinden çok daha az bir personel sayısı ile yürütülmektedir ve hizmetin devamlılığı için personel ek mesai çalıştırılmaktadır.

İddia ediyoruz! Maliye Bakanı Alişan Şan, SHD personelinin ek mesai çalıştırılabilmesi için gereken yasal yetkiyi kuruma VERMEMİŞTİR! Hükümet, yetkisiz personel çalıştırarak her geçen gün Kamu Çalışanları Yasasını çiğnemektedir! Üstelik ek mesai çalıştırılan personel yine aynı yasa çiğnenerek aylarca geç ödenip alacağı da enflasyon oranında eritilmektedir.

UBP-YDP-DP hükümetini buradan uyarıyoruz ve soruyoruz! Sn. Alişan Şan, SHD’ye personeli ek mesai çalıştırabilmesi için yetki verdiniz mi? Bilinsin ki Hükümet ile çalışma barışımız yoktur. Yetkiniz yoksa bizleri çalıştırmayınız! Bir taraftan işiniz dönsün, diğer taraftan da çalışan üzerinden tassarruf yapıp yandaşlarınıza
yedirmeniz için size harcayacak tek bir saatimiz bile yoktur! Yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmediğinizde bizleri karşınızda bulacağınızdan hiç şüpheniz olmasın!”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber