FeaturedKIBRIS

“Yasa dışı bir şekilde birilerinin işine son verilmeye çalışılıyor”

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Lefkoşa İktisat Kooperatifinde (Li-Koop), yasa dışı bir şekilde birilerinin işine son verilmeye çalışıldığını, Kurumda mobbing uygulandığını ileri sürdü.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, Li-Koop’ta yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi bulunduğunu, sözleşmeye göre işten çıkarma yetkisinin disiplin kurulunda olduğunu ancak 5 kişilik Li-Koop Yönetim Kurulunun 3 üyesinin kararıyla bir çalışanın görevine son verilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Son 4 yıldan beridir, özellikle de son bir yılda Li-Koop iş yerinde Çağ-Sen üyesi çalışanlara mobbing uygulandığını savunan Davulcu, “Bu durumu belgeleyerek Çalışma Bakanlığını bilgilendirdik. Çalışma Bakanlığı dönemin müsteşarı imzasıyla Li-Koop yönetimine yaptıklarının suç teşkil ettiğini belirten bir yazılı uyarı gönderdi. Buna karşın, Li-Koop’ta mobbing artarak devam etti. Bir iç murakıp diğeri muhasebe sorumlusu olmak üzere 2 çalışan peş peşe isten ayrılmak zorunda bırakıldı” dedi.


Benzer Haberler

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV