FeaturedKIBRIS

“Yardım çağrımıza hükümetten karşılık görmedik”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman BRT’de özel yayında Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Korona virüsle mücadele kapsamında hükümete yardıma hazır oldukları yönündeki çağrılarının devam ettiğini ancak bu yönde bir karşılık görmediklerini  söyledi.

Erhürman, “Çağrımıza yanıt görelim diye bir ısrarımız yok. Eğer hükümetteki arkadaşlarımız herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadıkları kanaatindeyseler bizim açımızdan sorun yok. Biz sadece olağan dışı bir dönemden geçtiğimizi biliyoruz. Hep birlikte birşeyler yapmamız gerektiren bir dönem olduğunu söylüyoruz. Bunun kısa bir dönem olmadığının da farkındayız” dedi..

CTP olarak uzunca bir süredir temkinli ve itidalli bir muhalefeti tercih ettiklerini söyleyen Erhürman, “Çok hassas bir dönem. Eleştiri yapmak yerine daha çok öneriler geliştirmeye çalışıyoruz. Aradıkları zaman hükümetteki arkadaşlara düşüncelerimizi söylüyoruz. Zaman zaman biz arıyoruz ve bu böyle olsa daha iyi olur mesajını iletiyoruz. O anlamda aramızda bir kopukluk yok.Ama hiçbir konuda yanlış yapılmıyor, herşey doğru gidiyor diye bir havada bana göre yok” dedi.

Kriz yönetimin birinci esasının kamuoyunun yürütülen sürece güvenebilmesi gerektiğini söyleyen Erhürman, “kamuoyunun  güvenebilmesi için düzenli, sürekli ve doğru bilgiyi tek merkezden alması gerekir. Günlerdir dilimizde tüy bitti bunları söyleyerek. Ama maalesef hiçbir şekilde bunun karşılığını göremedik. Gittikçe daha fazla kurum daha fazla konsey, gittikçe  daha süslü püslü basın açıklamaları yer alıyor. Bu dönem pr dönemi değil. Bu dönem nasıl beceririm de kendimi parlayarak çıkarırım dönemi değil. Herkes bilsin lütfen bu dönemde herkes kendini parlatarak çıkamayacak” diye konuştu.

Erhürman bir soru üzerine, hükümete yasa gücünde kararnamelerin denetimi için dar bir Meclis toplantısı önerisinde bulunduklarını söyledi.

Tufan Erhürman, “Hükümete çağrım şu oldu. 50 milletvekilinin ellisinin de oraya gelmesine gerek yok.  Parti başkanları, parti yönetimleri konuşsun, anlaşılabiliniyorsa, komiteyi de çok kısa tutalım sonra meclis’i de 26 olarak tamamlayıp açalım, hemen geçirelim. Ne için? Hukuka uygun hale getirilebilmek için. Yasa gücünde kararname ile siz kalkıp da cezaları yükseltirseniz bu hukuka anayasaya uygun değil. Buna ihtiyaç var mı? Evet cezaların yükseltilmesine ihtiyaç var. Ama bunu hukuka uygun yapmalıyız”dedi.

Sosyal medya üzerinde yaşanan linç kültürüne de dikkati çeken Erhürman, hükümetin krizi yönetemediğini ve kriz üstüne kriz yarattığını ifade etti.

Erhürman, “Çok üzülüyorum. Sürekli toplum parçalara bölündü. Sürekli herkes birbiri ile kavga ediyor. Sosyal medya üzerinde korkunç bir linç yaşanıyor. Biz de buna kriz yönetimi diyoruz. Bu dönemde eleştirmiyoruz, dengeli gidelim dedik diye kimse de bunu lütfen yanlış anlamasın. Böyle yönetilmez bu iş. Bu kadar sorun var iken insanlar endişeliyken bir de insanları birbirine düşürecek şekilde davranıyorsanız, krizi tam yatıştıramıyorsanız yeri geldiğinde gaz döküyorsanız burda cevabınızı alırsınız. Çünkü bunlar artık krizin üstüne kriz ekleme hallerdir. Vazgeçin bundan artık. Kimsenin kriz yönetimi sırasında kamuoyunda güveni zedeleme lüksü ve hakkı yoktur ” diye konuştu.

Daralan ülke ekonomisi için maliyeci gözü ile borçlanma yerine kesintilere gidildiğine işaret eden Erhürman, “Bütün dünya diyor ki ekonomide daralmaya gidiyoruz dar gelirliler üzerinden para pompalayalım ekonominin çarkları dönsün derken biz ise sürekli olarak hayır paramız yoktur vermeyeceğiz diyoruz. Bugün vermediğinizde yarın alacak yer bulamayacaksınız” dedi..

Türkiye’den paranın gelmesi gerektiğini de vurgulayan Tufan Erhürman, “İktidarda iken bana yapılanı şimdi muhalefette iken ben yapmıyorum. Döviz krizinin ortasında Türkiye sizi istemiyor diye para göndermiyor, protokol bile imzalamıyor söylemlerini çok duymuştuk. Ancak biz Türkiye’den para gelmeli diyoruz. Muhalefet partisi başkanı olarak para gelemiyorsa veya yeterli gelmiyorsa iç borçlanmaya gidin diyorum” dedi .


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber