DÜNYAFeatured

Yanarak 272 metre koştu rekor kırdı

Fransa protestolarla sarsılırken yüzlerce bina ve araç yakıldı. Ülkenin başka bir noktasında ise bir itfaiyeci Paris’in 200 km güneyinde gerçekleştirdiği deneme ile alevli koşu rekorunu kırdı.

Isı geçirmez kıyafetlerini giydi. Alev alev kendini yaktı. 272,25 metreyi yanarak koştu. Çünkü bu, onun işinin bir parçası.

Fransız itfaiyeci Jonathan Vero, Fransa’da protestolar patlak verirken bir rekor denemesi yaptı. 272,25 metre boyunca yanarak koşan Vero’yu arkasından yangın söndürme tüpüyle koşucular takip etti. Paris’in 200 km güneyinde denemesini yapan Vero koşusunu tamamladı. Guiness Rekorlar Kitabı’na imzasını attı.

39 yaşındaki itfaiyeci bununla da kalmadı, oksijensiz 100 metreyi en hızlı koşan adam unvanını da kazandı. Vero, kendisine insan meşalesi adını taktı.

Rekorun sahipleri bundan önce 7 kez değişmişti. İtfaiyeci performansın ardından, “Bu performans benim için, itfaiyecilik için ve beni eğitip, büyümemi gören kişiler için çok anlamlı. Hala deneyecek çok şeyim ve kıracak çok rekorum var” dedi. Ateşle oynamanın çocukluğundan beri tutkusu olduğunu ifade etti.


Benzer Haberler

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber