FeaturedKIBRIS

Girne Kaymakamı Erişmen, etkili olan yağış hakkında açıklama yaptı

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen TAK’a verdiği bilgide, sağanağın özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü ve Ozanköy’de olduğunu belirterek, bunun üzerine bölgeye ulaşan Sivil Savunma, İtfaiye ve belediye ekiplerinin olaya müdahele ederek, su basan zemin katlardaki bazı konut ve işyerlerinde vatandaşın yardımına koştuğunu söyledi.

Sivil Savunma ve İtfaiye’ye toplam 10 ihbar geldiğini aktaran Erişmen, bunlar arasında Ozanköy’de bir eve yıldırım düşmesi de bulunduğunu kaydetti.

Ekiplerin yapılan tüm ihbarlara baktığını belirten Erişmen, olayda yaralanma gibi ciddi bir olayın yaşanmadığını ifade etti.

Yapılan ihbarlar arasında Sivil Savunma’ya; “duvar yıkıldı çocuklar altında kaldı” şeklinde bir de asılsız ihbarda bulunduğunu aktaran Erişmen, bunun üzerine bölgeye ulaşan ekiplerin böyle bir olayla karşılaşmadığını söyledi.

Geçmişte Girne’de yaşanan taşkınlara karşı İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde gerekli önlemler alındığını da vurgulayan Erişmen, bu kapsamda Karaoğlaoğlu S Bölgesinde 3 gölette çalışmaların tamamlandığı, 4. gölette ise sürdüğünü kaydetti.


Benzer Haberler

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman, haksız ek çalışma ödeneği raporunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Ünal Üstel “Hayat pahalılığı asgari ücrete de yansıtılacak”

TAK