FeaturedKIBRIS

Yakıt kontrolüyle ilgili toplantı yapılacak

Rum Dışişleri Bakanlığı’nda, çarşamba günü, Kuzey Kıbrıs’a geçen araçlarda yakıt kontrolü yapılmasıyla ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Alithia gazetesi, toplantıda, Kuzey Kıbrıs’a geçen araçlarda Rum Gümrük Dairesi personeli tarafından yapılan akaryakıt kontrolünün çerçevesinin netleştirilmesinin beklendiğini yazdı.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Rum Gümrük Dairesi’nin özde, Rum Hükümeti’nin ve DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, denetimlerin yalnızca ticari araçlara yapılması konusundaki görüşüyle hemfikir olduğunu kaydetti.
Haberde, Rum Gümrük Dairesi’nin taksileri, otobüsleri ve kamyonları ticari araçlar kategorisine koyduğu belirtildi.
Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a geçen araçlarda akaryakıt kontrolünün zaman zaman yapıldığını; ancak akaryakıt fiyatlarının güneyde daha ucuz olduğu zamanlarda, bu denetimlerin azaldığını kaydeden gazete, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rumlar ile Maronitlerin, bu denetimlerden zaman zaman muaf tutulduğunu yazdı.
Gazete, denetimlerin Kuzey Kıbrıs’tan bilerek ve düzenli olarak akaryakıt temin ettiği bilinen araçlarda yapıldığını da kaydederek, “örneğin Kuzey Kıbrıs’a neredeyse boş depoyla geçip birkaç dakika sonra deposu dolu şekilde geçen araçların, Kuzey Kıbrıs’a sırf bu maksatla geçtikleri anlamına geldiğini” belirtti.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber