FeaturedSpor

Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon!

FIBA EuroCup Final Serisi ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi ve Bellona AGÜ İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 63-58 kazanan Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 sezonu EuroCup Kadınlar organizasyonunun şampiyonu oldu.

1. PERİYOT SONUCU: 12-25
2. PERİYOT SONUCU: 12-8
3. PERİYOT SONUCU: 15-14
4. PERİYOT SONUCU: 24-11
MAÇ SONUCU: 58-63

MAÇIN PERİYOTLARI: Dev finalde ilk çeyreği Bellona AGÜ, Yakın Doğu Üniversitesi karşısında 25-12 üstün bitirdi. Kayseri ekibinde Gray 7, Sanders 6 sayıyla yıldızlaştı.

Karşılaşmada devreye 33-24 Bellona AGÜ üstünlüğü ile girildi. İkinci periyotta Yakın Doğu’dan Bahar Çağlar pota altı hakimiyeti konusunda etkiliydi. AGÜ ise hızlı hücumlardaki başarısıyla skor üstünlüğünü korudu.

Üçüncü çeyrek sonunda ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi, devreye girilirken AGÜ ile 9 sayı olan farkı 47-39 ile ancak 8’e indirebildi. İki takımın da set oyunlarını tercih ettiği üçüncü periyotta AGÜ son çeyrek öncesi oyuna ağırlığını koydu.

Final periyotuna Yakın Doğu Üniversitesi müthiş bir giriş yaparak skoru 45-49’a getirdi ve Bellona AGÜ molası geldi. Mola sonrası skor önce 49-49’da eşitlendi daha sonra YDÜ 51-49 öne geçti. 35.dakikada Yakın Doğu Üniversitesi’nden Vandersloot 5.faul ile oyun dışı kaldı.

Yakladığı ivme ile oyun kontrolünü eline geçirip farkı açan Yakın Doğu Üniversitesi kalan dakikalarda avantajını kaybetmeyerek maçı 63-58 kazandı ve 2016-2017 EuroCup Kadınlar organizasyonunun şampiyonu oldu.

Dev finali; Holingsvorth’ten önce ve Holingsvorth’ten sonra olarak ikiye ayırmak en doğrusu…

Öyle ki Yakın Doğu, ilk üç periyot boyunca kaçan Bellona AGÜ’yü, final periyodunda WNBA patentli yıldızı Holingsvorth’ün müthiş performansı ve taraftar desteğiyle önce yakaladı, sonra devirdi. Yıldız oyuncu mücadeleyi 16 sayı, 10 ribauntla tamamlayıp şampiyonluğun mimarı oldu.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK