CoronavirüsFeatured

Yabancı uyruklu doktordan Pilli’ye çağrı “Devletin ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?”

KKTC’ye bu yaz yerleşen Rusya vatandaşı Sanek Alehandro, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye çağrı yaparak, karısının doktor olduğunu ve Covid-19’la mücadele ücretsiz olarak görev yapmak istediğini ifade etti.

Alehandro’nun çağrısı şu şekilde:

“Bizler bu yaz bu adaya taşınan Rusya vatandaşıyız (Azeriler). Uzun zamandır buraya taşınmayı planlıyoruz, esas olarak çocuklar için mükemmel eğitim nedeniyle. Ama şimdi adadaki herkesin pandemiden muzdarip olduğunu görüyoruz. Biz dahil. Sadece arkamıza yaslanıp bekleyebiliriz.

Ancak pandemiyle mücadeleye de katkıda bulunmak istiyoruz. Karım bir doktor. Ve Bakan Ali Pilly’nin adanın tüm sağlık çalışanlarına çağrısını gören o da hastalara yardım etmek istiyor (tamamen ücretsiz). Dahası, bir Rus hastanesinde enfekte insanlarla çalışma konusunda engin deneyime sahip.

Bakanlığa telefonla ulaştık. Bizzat gittik. Ama her şey bürokrasiye bağlı. Sonuçta, herhangi bir afet sırasında, ülkenin kendisi başa çıkamıyorsa, diğer ülkelerden doktorlar çalışıyor mu? Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Tüm insanların normal hayata dönebilmesi için bu salgının daha hızlı sona ermesine ihtiyacımız var. Herkese hitap ediyorum. Devlete yardım etme arzumuzu gerekli otoriteye iletebilen var mı? Devletin gerçekten ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?”

Voice of the Island


Benzer Haberler

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK

Babasının evinden hırsızlık yaptı!

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

TC Dışişleri Bakanı Fidan Holgun’i kabul etti

AA