FeaturedKIBRIS

Volt “İnsani koridorlar oluşturulsun”

Volt Partisi, Akdeniz, Sahra Atlantik’te sığınmacıların güvenli geçişi için insani koridorların oluşturulması çağrısında bulundu.

Parti tarafından yapılan açıklamada, 3 yaşında bir çocuğun ölümü ve diğer iki çocuğun ciddi şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan Kıbrıs açıklarında gerçekleşen son trajik tekne kazasının, gerçeklerin sert bir hatırlatıcısı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Göçü görmezden geldiğimiz ve yok olmayacak bir olgu olarak görmeyi reddettiğimiz sürece denizlerimizi, kıyılarımızı daha iyi bir gelecek arayan insanların mezarına dönüştürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Volt olarak Akdeniz, Sahra ve Atlantik’teki can kaybına son vermek için sığınmacıların güvenli geçişi için insani koridorların oluşturulması çağrısında bulunuyoruz.

Avrupa göç ve sığınma politikasının umut arayışıyla bir tekneye bindirilen insanların gerçekliklerini yansıtması için temelden değiştirilmesi gerekiyor.

Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki mülteci korumasına verdiğimiz önem ve insan haklarına olan bağlılığımız, her kararımızda bize yol gösterici olmalıdır.
 
DUBLİN TÜZÜĞÜ REVİZE EDİLMELİ

Göç, Avrupa’nın tümünü ilgilendirir ve bu nedenle Kıbrıs’ı da doğrudan etkileyen Dublin Tüzüğü’nün tamamen revize edilmesi ve giriş yapılan AB ülkesine geri gönderme uygulamasının kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.

ORTAK AVRUPA SIĞINMA SİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ

Kıbrıs gibi Avrupa’ya giriş noktası konumunda olan üye ülkeleri yalnız bırakmayacak şekilde, üye ülkeler arasında mülteci veya göçmen akınlarına ilişkin olarak yeni bir dayanışma ve paylaşım sistemine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda, ortak bir Avrupa sığınma sisteminin görüşülmesinin zamanı gelmiştir.

Mülteci konusu insanlık dışı anlayışlara yem edilemez. Volt olarak hedefimiz, entegre bir Avrupa çerçevesi içerisinde göçün yönetilmesine yönelik spesifik öneriler içeren girişimler geliştirmektir.”


Benzer Haberler

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber