FeaturedKIBRIS

“Vergide adalet sağlanacak… Bu çalışanın lehine olan bir düzenlemedir”

Maliye Bakanı Özdemir Berova, vergide adaletin sağlanacağını vurgulayarak, çalışanın lehine olan bir düzenleme yapıldığını kaydetti.

-Berova

Maliye Bakanı Berova Genel Kurul’da söz alarak, CTP Milletvekili Devrim Barçın’a yanıt verdi. Berova, Barçın’ın “şovunu” dikkatlice dinlediğini ifade etti.

“ ‘Devrim Barçın insanlara maaş artışı vermeyin’ diyor böyle bir yaklaşım olabilir mi?” diye soran Berova, matrah dilimlerinin oluşması ve vergi oranlarının ortaya çıkmasında farklı farklı metodolojiyle çalışıldığını dile getirdi.

Bakan Berova, en doğru vergi dilimi oranlaması ve matrah açılımlarının yasa gücünde kararname ile yasallaştırıldığını ve aynı gün Meclis’e sevk edildiğini kaydetti. Berova, bu hafta Meclis Alt Komitesi’nde görüşüldükten sonra gelecek hafta içerisinde bunun Genel Kurul’da geçirileceğini belirtti.

Çalışma Bakanlığı’nın asgari ücret masasında işçi ve işveren tarafıyla uzlaşı için ciddi çalışmalar yaptığını kaydeden Berova, “İçin rahat olsun Devrim Barçın” diyerek, düzenleme konusunda alternatiflerinin ortada olduğunu söyledi.

-“Maaş artışı tatminkar olacak”

Maaş artışının tüm kamu çalışanları için tatminkar olacağını ifade eden Özdemir Berova, ocak ayı maaşlarına yansıtıldığı zaman kamu çalışanlarının da bunu net olarak göreceğini söyledi. Çok üst düzey maaş ve ücret çeken kesimlerin ocak ayında vergisini artırmak, ancak yeni işe başlayacak olan üniversite, orta ve lise mezuniyeti baremdeki kişilerin geçmiş yıla nazaran vergilerini düşürmek üzerine planlama yapıldığını dile getiren Berova, vergide adaletin sağlanacağını vurguladı. Komite çalışmalarında teknik ekibiyle orada olacağını ve her sorulan soruya şeffaflıkla yanıt vereceklerini kaydeden Berova, “Bu çalışanın lehine olan bir düzenlemedir” dedi.

Bir soru üzerine Bakan Berova, vergi dilimleriyle ilgili kafa karışıklığını bütün halkın yaşadığını ifade ederek, 40 bin TL maaşı olan bir kişinin, yüzde 40’ını devletin alacağı algısının yaratıldığını söyledi.

Berova, “32 bin 100 TL maaşı olan birinden devlet yüzde 40 vergi almayacak” diyerek, vergi diliminde en üst orana sahip olan ücretliler için bunun geçerli olacağını söyledi.

-Barçın

CTP Milletvekili Devrim Barçın ise yeniden söz alarak, konuşmasının “Şov değil gaile” olduğunu belirtti. Barçın, ocak ayı sonunda herkesin mutlu olacağını, ancak yüksek enflasyonist yapı nedeniyle 4 ayın sonunda tepkiler geleceğini söyleyerek, “artış verilmesin” demediğini ifade etti.

Ekonomi yönetiminde öngörülerin önemini vurgulayan Barçın, “Bazen bağırarak konuşuyorum ama bu ülke için gaile duyuyorum” dedi.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK