FeaturedKIBRIS

Vergi ödemelerine ilişkin son tarih

Mağusa Belediyesi, Taşınmaz Mal Vergisi’ne ilişkin 2019 yılı ikinci taksitin son ödeme tarihinin 30 Eylül olduğunu duyurdu.

Mağusa belediye sınırlarında faaliyet gösteren serbest meslek sahipleri, şirket ve ortaklıklar ile bunların şubelerinin 2019 yılı meslek vergilerinin son ödeme tarihinin ise 31 Ekim olduğu bildirildi.

Mağusa Belediyesi Mali İşler Şubesi’nden verilen bilgiye göre, ilk taksiti Nisan ayı sonuna kadar ödenmiş olması gereken taşınmaz mal vergisinin, ikinci taksitinin de, herhangi bir gecikme zammına maruz kalmaması için, zamanında ödenmesi gerekiyor.

Bu yıl emlak faturalarının abonelere posta yoluyla gönderilmediği için yükümlülerin Mağusa Belediyesi’ne başvurarak veya bankalar aracılığıyla emlak vergisi tutarlarını öğrenebileceği ve ödeme yapabileceği kaydedildi.

Bu arada Mağusa Belediyesi 51/95 sayılı Belediyeler Yasası gereğince Mağusa Belediye sınırlarında faaliyet gösteren serbest meslek sahipleri, şirket ve ortaklıklar ile bunların şubelerinin 2019 yılı meslek vergilerinin tarhiyatını yaparak listeleri askıya aldığını da açıkladı.

Meslek vergilerine itiraz süresinin 20 gün olduğu belirtilen açıklamada, Meslek Vergilerinin en son ödeme tarihinin ise 31 Ekim 2019 olduğu, bu tarihten sonra yapılacak ödemelere gecikme zammı uygulanacağını bildirdi.

Askıya alınan listelere itiraz etmek isteyen mükelleflerin yasa gereği, 20 gün içerisinde dilekçeyle Mağusa Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.

(TAK)



Benzer Haberler

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (15 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber