CoronavirüsFeatured

Vatandaşın aklı karıştı… Sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu?


Başbakan Ersan Saner Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada 8 Mart Pazartesi’nden itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağı yönündeki açıklaması vatandaşın kafasında soru işaretleri yarattı.

Saner açıklamasının devamında, Pazartesi-Cuma günleri arasında gece saat 21:00’den sabah saat 05:00’e kadar gece sokağa çıkma yasağının devam edeceğini ifade etti.

Saner, hafta sonu ise 13 Mart  Cumartesi 05:00’den, 15 Mart Pazartesi sabah saat 05:00’e kadar kısmi sokağa çıkma yasağının devam edeceğini kaydetti.

Saner açıklamasında şunları da ifade etti:

13 Mart Cumartesi, market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında zorunlu ihtiyaçlar dışında kalan tüm işletmeler kapalı olacak.

PAZAR GÜNÜ SADECE ECZANELER, FIRINLAR, TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETMELERİ AÇIK

Pazar günü ise sadece eczane, fırın, hayvancılık ve tarım işletmeleri açık olacak.

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde:

8 Mart 2021- 15 Mart 2001 tarihleri arasında,

Hafta arası Pazartesi-Cuma saat:21:00 de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı  sabah saat  05:00 e kadar devam edecek  ve Cuma saat:21:00 ile Pazartesi 05:00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanması,

Buna göre  hafta arası akşam 21.00 den sonra sokağa çıkma  yasağı uygulanacaktır. Yine daha önce uygulandığı gibi   Cuma 21.00 den pazartesi sabah saat 05.00 e kadar elzem hizmet sayılan işletmeler dışındaki işletmelerin kapalı olması ve Pazar günü ise  sadece Eczane, Fırın tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin muaf olacağı sokağa çıkma yasağı uygulanması yönünde karar üretmiştir.

Daha önce alınan kademeli olarak açılma kararlarına istinaden  daha önce alınan kararlar yeniden değerlendirilerek  aşağıda belirtilen kararların alınmasına ve alınan kararların revize edilmesi yönünde karar üretmiştir.

  • Cumartesi günleri market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında kalan tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.
  • Pazar günleri eczaneler, fırınlar ve benzin istasyonları haricinde tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.
  • Pazartesi-Cuma günleri ise;

Marketler 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacaktır. (Cumartesi günleri de dahil)

Perakende ve mağazacılık hizmetleri (süpermarket ve tüm sektörlere tedarik sağlayan işyerleri hariç) 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vereceklerdir.

Tedarik zinciri sipariş alma, raf tanzim ve teşhir olmak üzere yapılmaktadır. 08:00-20:00 saatleri arası sipariş, sıcak satış ve dağıtım yapılacaktır.  20:00’dan sonra raf düzenleme ve tanzim işleri yapılacaktır.”

Voice Kıbrıs Haber

 



Benzer Haberler

Sanayiciden sağduyu çağrısı

TAK

Sterlin ve Euro hareketlendi

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının 2 yerden daha hırsızlık yaptığı tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

KTEZO “Bütün bu toz duman içinde bu işten vurgun yapanlar hiç de az değildir”

TAK

Çavuş “Bu hafta 20 ton 880 kilogram et gelecek”

TAK

Naimoğulları “Hiçbir konuda uzlaşı yoktur, eylem devam ediyor”

TAK