FeaturedKIBRISÖzkan Mertekci Özel Spor Haberleri

VAR‘la gelen beraberlik

K-Pet 1. Liginin üst sıralarını çok yakından ilgilendiren Yalova – Düzkaya  karşılaşması dün Tahsin Mertekci Sahası’nda oynandı . Futbol oynamayı  etkileyen rüzgar olmamış olsa seyir ve heyecan zevki bir o kadar daha yüksek olacaktı.

Yalova ev sahibi olduğu karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile çıkmasına rağmen , oyunun belli bölümleri haricinde saha avantajını rakibine etkili bir şekilde  hissettiremedi. İlk yarı nispeten rüzgar avantajını arkasına alan Yalova şuursuz ve gereksiz yüksek topla oynama  hevesinden bir türlü kurtulamadığından 2 -3 cılız atak ve 1 de penaltı (sonra Osaman Ozpaşa VAR sistemi aracılığı ile iptal ettirdiği penaltı) dışında koskoca 45 dakikayı heba etmiş oldu. Düzkaya ilk 45 dakikada savunmada kalıp gol yememe üzerine kurduğu kalabalık orta alan ve savunması ile istediğini alarak soyunma odasına girmiş oldular.

İkinci yarı topu yere daha fazla koymaya çalışan  her iki takımda göze daha hoş  gelen , seyir zevki artan ve heyecan yaratan pozisyonlar bulmaya başlamış oldular. Bu tür hava şartlarında topu yere koyup oynamak ve orta alanı pas yaparak, tempoyu istediğiniz gibi ayarlayarak sonuca gitmek en akılcı iş olur diye düşünüyorum. Düzkaya beraberlik için geldiği deplasmandan istediğini alarak dönmüş olmasına rağmen, maçın son dakikalarında ilk önce bom boş pozisyonu kaçırıp birkaç dakika sonra benzer bir pozisyonu kalesinde görmesi sanırım maçın özetini iyi anlatmış  olur. Bu tip maçlarda kazanamazsan kaybetme mentalitesi her iki takım adına da kabul gördüğünü söyleyebiliriz.

Maçın uzatma dakikalarında önce Düzkaya sonra Yalova bulmuş oldukları net pozisyonu değerlendirebilse hanelerine 1 yerine üç puan yazdıracaklardı.

Sporun içinden özelikle futbolun içinden gelmiş  hatta hiç kopmamış olan bir futbol sever olarak, üzülerek belirtmem gerekir ki liglerimizde belli başlı atamalar, kararlar, uygulamalar, uygulananlar ve takımlara göre keyfiyetle uygulatılan yüzlerce  olay  VAR, bunlara hakem ataması, gözlemci ataması, saha komseri ataması gibi gibi… Eğer futbolu yönettiğini sananlar , yaptıkları bu sistemli organizasyonu yutturduklarnı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Tavsiyem sporun anlamını, hakkını ve ahlakına kişisel çıkarlarını bulaştırmasınlar …

Şimdi gelelim Osman Özpaşa’nın VAR konusuna, ilk yarıda Yalova rakip ceza sahası içinde hızlı gelişen bir atakta Orta Hakem ve deneyimli yan Hakem penaltı kararı veriyor, itirazlar sonrasında Osman Özpaşa’lı VAR sistemi de devreye girip pozisyonu hızlı bir şekilde tekrar izleyip kulaklıktan penaltı olmadığına kanaat getirerek, karşılaşmanın hakemlerine iletip iptal ettiriyor. Fakat pozisyona Orta Hakem daha yakın ve görüş açısı daha iyi … Neyse VAR sistemi hayırlı olsun da siz zaten yoksunuz ki…

Geçtiğimiz haftalarda ülke olarak, halk olarak, insan olarak bizlere yaşatılan acımasız, iş bilmezsiz, yönetimsiz, düzensizlik, işgüzarlıklarla dolu çaresizliğin hesabını gelmiş geçmiş sorumlular vermek mecburiyetindedir. Ha bizde sarı yelekler olmayabilir, balık hafızalı da olabiliriz ama gün gelecek yaşattıklarınızın aynısını yaşayacaksınız. Hiç bir söz, hiç bir özür, hiç bir mazeret, kaybettiklerimizin yerini dolduramaz ateş düştüğü yeri yakmaya devam edecek. Tek ses, tek vücut ayni amaç uğruna istediğini bilerek hareket etmeyen, harekete geçmeyen ve harekete geçtiği zaman sonuna kadar sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Yok etmek isteyenler maalesef VAR etmek isteyenlerden çok daha planlı, çok daha içten pazarlıklı ve çok çok daha çıkarcıdırlar…Unutmayın hatta Unutturmayın..

Gencecik kardeşlerimizin mekanları cennet yatıkları yerler nurlarla ışıklarla dolu olsun. Evlatlarını, canlarını kaybeden tüm ailelere tekrardan sabırlar dilerim.

İnanmayın sizi sizden daha fazla düşünen, seven olamaz.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

HAKSEN hukuk yoluna başvurma kararı aldı

Altın fiyatlarında son rakamlar

Dürüst’e açılan hakaret davasından kazanılan tazminat Gelibolu İlkokulu parkına harcandı

Voice Kıbrıs Haber

Kuru otlarla başlayan yangın, ormanlık araziye yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

KŞK’nın 7 ekibi 5 noktada çalışmalarını sürdürüyor

TAK

‘İlişkilerimizin güçlenmesi caydırıcılık gücünü takviye ediyor’

Voice Kıbrıs Haber