FeaturedKIBRIS

Varhelyi “AB, Türk eylemlerine karşı istikrarı korumakta kararlı”

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi, AB’nin, üyelerinin çıkarlarını ve bölgesel istikrarı korumak adına elindeki tüm imkanları kullanmaya ve seçenekleri değerlendirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Varhelyi, EDEK’in Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Dimitris Papadakis’in 3 Temmuz’da, Geçitkale’de İnsansız Hava Aracı (İHA) üssü oluşturulmasının önlenmesinde AB’den katkı koymasını talep ettiği yazılı sorusuna yanıt vererek, 25 Mart 2021 tarihli Avrupa Konseyi açıklamasında, AB’nin tek taraflı Türk eylemlerine karşı, elindeki tüm imkanlarla istikrarı korumaya kararlı olduğunun teyit edildiğini belirtti.

Habere göre Varhelyi, Avrupa Konseyi’nin Kıbrıs sorununun iki toplumlu ve iki kesimli, siyasi eşitlik temelinde ve BM Güvenlik Konseyi kararları zeminindeki bütünlüklü çözümüne tam destek verdiğini kaydetti.

Varhelyi, AB’nin Türkiye ile katılım müzakerelerine 2005 yılında başladığını ve Kıbrıs sorunuyla ilgili tezinin o dönemden beri hiç değişmediğini ifade etti.

TAK


Benzer Haberler

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK

Tayvan’dan aldığı 13 kilo uyuşturucuyu KKTC’deki şahsa teslim edecekti!

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK