FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Valanidou’dan Kıbrıslı Türklere çağrı: Bizi affetmenizi istiyorum…

Kıbrıslı Rum barış aktivisti Chirstina Valanidou dün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 14 Ağustos 1974’te meydana gelen Muratağa, Atlılar ve Sandallar katliamı dolayısıyla bir özür mesajı yayınladı.

“Sevgili Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız; sizden, size karşı işlenmiş Rum toplumunun tüm suç üyelerinin, masum insanlara, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçları için bizi affetmenizi istiyorum” diyen Valanidou’nun açıklaması şu şekilde:

“Sevgili Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız -Αγαπητοί Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες- Dear Turkish Cypriot compatriots!
Sevgili Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız; sizden, size karşı işlenmiş Rum toplumunun tüm suç üyelerinin, masum insanlara, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçları için bizi affetmenizi istiyorum! Bu milliyetçilerin ve şöven Kıbrıslı Rumların Kıbrıslı Rumlara karşı da suç işlediğini biliyorsunuz! Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı birleşmeliyiz! Ortak ülkemizi seven bizler, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, ülkemiz ve bölgemizdeki barış için mücadelemize devam etmeliyiz! Bir daha asla savaşmamalı, bir daha asla toplumlarası çatışmalarda bulunmamalıyız. Kıbrıs, bölünemeyecek kadar küçüktür ve tüm Kıbrıslıların barış içinde yaşaması için yeterince büyüktür.”

(Voice of the Island)

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber