FeaturedKIBRIS

“Vakıflar İdaresi’nin ne yapmaya çalıştığını anlamadım”

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı.

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs konusunda statükonun kırılması ve sonuca yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Vakıflar İdaresi’nin ne yapmaya çalıştığını anlamadığını söyleyen Akansoy, Vakıflar İdaresi’nin kendi başına yaptığı hareketleri kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Maraş konusunda adım atılacaksa, bunun; BM ile sürekli istişare edilerek, BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı kalınarak yapılması gerektiğini ifade eden Akansoy, Kıbrıs’ta var olan durumu sıkıntıya sokacak bir adım atılmasına karşı olduklarını vurguladı.

Maraş konusunda BM ile görüşülmesi gerektiğini, çünkü alınmış bir karar olduğuna dikkat çeken Akansoy, “Bu işin sadece siyahı – beyazı yoktur, grisi de vardır. Ama biz hukukun dışına çıkılmasına karşıyız” dedi.

“Kıbrıs sorunu ne sadece bizim arzularımız, ne de sadece Kıbrıs Rum tarafının arzularıyla çözülebilir” diyen Akansoy, eğer Kıbrıs konusu çözülecekse bunun ancak BM parametreleri ışığında çözülebileceğine işaret etti. Asım Akansoy, “Siyasi eşitlik bizim için esastır” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber