FeaturedKIBRIS

“Uzlaşı sağlanana kadar herhangi bir sağlık hizmeti verilmeyecek”

Sağlıkta örgütlü 4 sendika, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Güzelyurt Sağlık Merkezi ile ilgili taleplerinin yerine getiriline kadar 112 hizmetleri dışında sağlık hizmeti verilmeyeceği yönünde açıklama yaptı.

Dört sendika tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“25 Ekim 2019 tarihinde Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde görev başındaki kamu sağlık çalışanlarının, bir grup hasta yakını tarafından darp edilmesi nedeniyle mesai saatleri sonrasında 112 hizmetleri dışında sağlık hizmeti verilmemesi şeklinde başlattığımız eylem, bugün Sağlık Bakanlığı’nın çağrısıyla yapılan toplantıda değerlendirilmiştir.

Sağlık Bakanlığı, 24 saat boyunca polis bulundurulması ve bunun süreklilik arz etmesi talebimizle ilgili taahhütte bulunamamıştır.

Acil hastaların mağdur olmaması için üyelerimiz tarafından 112 hizmetleri verilmeye devam edecek ancak idareyle uzlaşı sağlanana kadar mesai saatleri sonrasında Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde başka herhangi bir sağlık hizmeti verilmeyecektir.

Sendikalarımız 28 Ekim 2019 Pazartesi saat 09.00’da Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirilecek ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları bir kez daha kınanacaktır.

İdareyle uzlaşı sağlanamaması halinde eylemlilik sürecimizin artarak devam edeceğini kamuoyuna duyururuz.”


Benzer Haberler

Tatar “Holguin’den beklentim gerçekleri, yaşananları en iyi şekilde tahlil edip raporuna yansıtmasıdır”

TAK

Kıbrıs, “Liar” ile Eurovision finalinde

KHA

Altın fiyatlarında son durum

NTV

Yağmurlu hava geliyor

TAK

Livatya’daki ilkokula zarar verenler arasında 10 yaşında öğrenci de bulunuyor

TAK

Nöbetçi eczaneler (8 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber