FeaturedKIBRIS

Uyuşturucu ve alkol bağımlarının tedavisine yönelik protokol imzalandı

Yurt içi sevk kapsamında, Sağlık Bakanlığı ile Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi arasında uyuşturucu ve alkol bağımlarının tedavisi ve rehabilitasyonuna yönelik protokol imzalandı.

Bakanlıkta yer alan törenle protokol, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı tarafından imzalandı.

Sağlık Bakanlığı ile Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi arasında imzalanan protokolle artık uyuşturucu bağımlıları, tedavi için Pembe Köşk’e sevk edilebilecek.

Protokolün madde ve alkol bağımlısı hastaların tedavi ve rehabilitasyonu anlamında önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Dinçyürek, haftada bir gün Bakanlığın görevlendireceği bir psikiyatristin merkeze giderek hastanın durumunu yerinde inceleyerek tedavinin gidişatını takip edeceğini ve haftalık düzenli raporların yine Bakanlığa sunulacağını belirtti.

Dinçyürek, ülkede bağımlılıklarla mücadele ve bağımlı hastaların yeniden topluma kazandırılması noktasında kararlı olduklarını vurguladı.

Dinçyürek, bir merkezin daha devreye sokularak topluma kazandırılmasının bağımlı hastaların tedavisinde ülke adına ilave bir umut ışığı teşkil ettiğini söyledi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber