Sağlık

Uyku bozukluğu D vitamini takviyesi ile düzelebilir mi?

İranlı bilim insanlarının araştırmasına göre D vitamini, uyku bozukluklarında da işe yarayabilir ve uyku düzenini sağlayabilir.

İranlı bilim insanları, uyku bozukluğu olan insanlarda D vitamini seviyelerinin düşük olduğunu ve yapılan takviyelerle uykunun yeniden düzene konulabileceğini söyledi.

Medimagazin’in haberine göre, Nutritional Neuroscience’de “The effect of vitamin D supplement on the score and quality of sleep in 20–50 year-old people with sleep disorders compared with control group” başlığıyla yayımlanan çalışmada İranlı araştırmacılar, 20 ile 50 yaş arasında uyku bozukluğuna sahip 89 kişiyi değerlendirdi. İki gruba ayrılan katılımcılardan bir kısmı plasebo olurken diğer bir kısma günde 3 öğünle birlikte D vitamini takviyesi verildi. Deneyden önce ve sonra katılımcılara uyku düzenleri, beslenme şekilleri, güneşe ne kadar maruz kaldıkları ve diğer sağlık durumları soruldu. Elde edilen verileri farklı yöntemlerle analiz eden bilim insanları, çalışma sonucunda D vitamini takviyesi alan bireylerin uyku düzenlerinin plasebo grubuna göre çok daha iyi olduğunu gördü.


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (1 Kasım 2022)

Voice Kıbrıs Haber

Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

Pancarın bilmediğiniz 5 önemli faydası

Hastalıklara karşı 50 besin

Tenisçi dirseği ofis çalışanlarını vuruyor

Pandemi Dönemi Anne ve Çocuk Sağlığı semineri

Voice Kıbrıs Haber