FeaturedKIBRIS

Üstel “Üniversitelerle ilgili araştırma komitesi kurulması önerisi olumlu… DAÜ için ne gerekrise yapacağız”

Meclis’te 62’nci madde tahtında konuşulanlara yanıt vermek için Başbakan Ünal Üstel de söz aldı.

Üstel, üniversitelerin kaliteli eğitim vermesi için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, Meclis’te YÖDAK ve üniversitelerin denetimi ile ilgili araştırma komitesi kurulması önerisini olumlu karşıladı.

3. ülkelerden ve Afrika’dan gelen öğrencilerin geçmişte vizesiz geldiğini anımsatan Üstel, “Biz TC ile de istişare ederek bir transit vize uygulaması ile süzgeçten geçirmeye başladık” dedi.

DAÜ’nün ülkenin gururu olduğunu ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ne gerekirse yapacaklarını ifade eden Üstel, “Radikal tedbirler alacak, bunlarla ilgili yasal düzenlemeleri yapacağız. Bunları yaparken sizinle de paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Narenciye için daha çok planlamaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Başbakan, “Gelecek narenciye hasadı gelmeden büyük soğuk hava deposunu üreticiye kazandıracağız. Hiçbir ürünü ağacında bırakmayacağız, kalırsa da gerekli ödemeyi yapacağız” diye konuştu.

Geçitköy’de sel dolayısıyla meydana gelen hasarla ilgili Üstel, “Geçitköyde selde insanların uğradığı zararı tespit ettik. Hepsini karşılayacağız” dedi.

İstatistik Kurumu’nun sepetinin güncellenmesi ile ilgili de hiçbir sıkıntıları olmadığını belirten Üstel, bu konuda komite kurup çalışmalar yapılmasına da olumlu baktığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ise yerinden söz alarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı Ermenilerin ülkeye girişinde sorun olmadığını söyledi.

-Erhürman: “DAÜ’de ‘tüm maaşlar yüksek’ algısı yaratılması doğru değil”

Yeniden söz alan CTP Genel Başkanı Erhürman, DAÜ ile ilgili kamuoyunda tüm çalışanların yüksek maaş aldığı algısı yaratılmasının doğru olmadığını söyledi ve son 5 yıl içinde DAÜ’de sıkıntıların büyüdüğünü kaydetti. Erhürman, DAÜ’de VYK’nın yasal yapısının değiştirilnmesini ve özerk bir yapı kurulmasını istedi.

Çavuşoğlu ise yerinden söz alarak, “Biz hocaların maaşının peşinde değiliz ama orada bir gelir gider dengesi gerekiyor” dedi.

Erhürman, Karşıyaka ile ilgili emirnameye ilişkin halka açık bir danışma toplantısı yapıldığını belirterek, bugün hala yürürlüğe girmemesini eleştirdi. Erhürman ayrıca, 21 Aralık’tan bugüne kadarki dönemde emirnameye uygun olmayan ruhsatlandırma yapılıp yapılmadığını da sordu.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz yerinden yanıt vererek, 21 Aralık’ta halka açık toplantının yapıldığını doğruladı, ruhsatlandırma ile ilgili ise ilgili yerlerden bilgi alacağını söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Genel Kurul toplantısı sona erdi. Gelecek birleşim, yarın saat 10.00’da olacak.


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK