FeaturedKIBRIS

“Unspoken Issues In Architectural Education” konferansının ikincisi KKTC’de yapılacak

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri tarafından organize edilen uluslararası “Unspoken Issues In Architectural Education” konferansının ikincisi bu yıl 14-15 Nisan 2022 tarihlerinde DAÜ’nün ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılacak.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanından duayen mimarların katılımıyla yapılacak konferansın ana dili İngilizce olacak.

“Unspoken (Konuşulmayanlar)” temasıyla düzenlenecek olan uluslararası konferans, mimarlık eğitimini çeşitli açılardan tartışmak için akademisyen, uygulayıcı ve öğrencilerin bir araya gelmesi amacıyla yapılıyor.

Konferans ayrıca, “Çeşitlendirilmiş Ortamlar”, “Dinamik Felsefe” ve “Çelişkili Eğitim” ana temaları ile mimari / iç mimarlık eğitiminde çeşitli kritik konular üzerine tartışmalara öncülük etmeyi de amaçlıyor.

Konferansın ana konuşmacıları arasında Pratt Mimarlık Okulu, New York Dekanı Prof. Dr. Harriet Harriss ile Middlesex Üniversitesi, Moda ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Graeme Brooker de yer alıyor.

Mimarlık eğitiminde öncü pedagojiler, tasarımda feminizm, eşitlik, dekolonizasyon, çeşitlilik, sivil katılım ve iklim adaleti alanlarında uzman olan Prof. Dr. Harriss ile İç Mimarlık, İç Mimarlık Tarihi ve dizayn prensiplerinin ödüllü ismi Prof. Dr. Brooker’ın bu alanlarda yazılmış pek çok kitabı bulunuyor.

Prof. Dr. Harriss ve Prof. Dr. Brooker, Nisan 2022’de DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin misafiri olarak adaya gelecek.
Konferansla ilgili daha detaylı bilgi ve bildirim çağrısına https://architecturaleducation2022.emu.edu.tr/en/about başlıklı web sitesinden ulaşılabiliyor.

MAKALE ÖZLERİNİN TESLİMİ İÇİN SON TARİH 28 EKİM

Konferansa makale göndermek isteyenlerin makale özlerini en geç 28 Ekim tarihine kadar web sitesinde yer alan “submission” bölümünden iletmeleri gerekiyor.

Kabul alan makaleler 29 Kasım tarihinde açıklanacak ve tam makaleler en geç 1 Şubat 2022 tarihine kadar yine aynı web sitesi üzerinden teslim edilecek.

Konferans sosyal medya hesaplarından da takip edilebiliyor. Hesaplar şöyle:
“Facebook: UIAE 2022 – Instagram: @uiae2022”

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

TAK

ABD: İsrail’in Refah’a kapsamlı “kara operasyonuyla” ilgili bir plan görmedik

TAK

İspanya hükümeti, “Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü’nü” kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK