FeaturedKIBRIS

Ünlü sokak sanatçısı Millo Limasol’a renk katacak

Dünya çapında yaptığı büyük ölçekli duvar resimleriyle tanınan ve Millo olarak bilinen ünlü İtalyan sanatçı Francesco Camillo Giorgino, yeteneğini Kıbrıs‘a taşıyor.
Millo, Kıbrıs’ın doğasının ve insanlarının güzelliğini kutlayan açık hava resimlerinden oluşan büyüleyici bir koleksiyon olan Limasol’daki Sanat Meydanı projesinde işbirliği yapacak.
Altı kat yüksekliğindeki bu anıtsal sanat eserleri, Limasol’un ikonik simgeleri hâline gelmeye ve kentin 2030 Avrupa Kültür Başkenti ünvanına adaylığına katkıda bulunmaya hazırlanıyor.
Dünyanın dört bir yanında resim yapma ayrıcalığına sahip olduğunu, ancak Kıbrıs’taki Sanat Meydanı projesinde yer almanın kendisi için çok özel olduğunu ifade eden Millo, projenin başlangıcından itibaren çalışmanın hem zorlu hem de son derece tatmin edici olduğunu söyledi.
Halk, 28 Şubat’tan itibaren Millo’nun Limasol’da vizyonunu hayata geçirirken yaratıcı sürecine ilk elden tanık olmaya davet edildi.


6 Nisan’daki Büyük Açılış Töreni yapılacak . Törende Millo’nun duvar resimlerinin sunumunun yanı sıra katılımcı okullardan çocukların sanat eserlerinin sergilendiği bir sergi de yer alacak.
Millo, çalışmalarıyla ilgili bilgiler sunmak ve Limasol’da dünya standartlarında sanatın canlı bir şekilde kutlanmasını sağlamak üzere konuklarla etkileşim kurmak için hazır bulunacak.
Sanatsal katkılarının yanı sıra Millo, civardaki okullardan gelen yerel öğrenciler için yaratıcılık, sokak sanatının çağdaş kent kültüründeki rolü ve sanatın mimariyle uyumlu entegrasyonu gibi konulara odaklanan bir dizi atölye çalışması yürütecek. Bu atölye çalışmaları çocuklara Millo’nun rehberliğinde uygulamalı resim yapma fırsatı sunacak.
Millo’nun duvar sanatı eserleri Çin, Hindistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Tayland, Filistin, Ürdün, Birleşik  Krallık, Kıbrıs, Gürcistan, Ukrayna, Bosna Hersek, Rusya, Belarus, Arjantin, Şili, Bolivya, Meksika, Fransız Polinezyası, Fas, Amerika Birleşik Devletleri ve tüm Avrupa ülkelerinde sanatseverlerle buluşuyor.
Tüm kıtalara dağılmış 150’den fazla duvar eserinin yanı sıra, tuval üzerine çalışmaları Londra, Paris, Roma, Milano, Chicago, Los Angeles, Miami, Seul, Dubai ve Rio de Janeiro’da sergilendi.
Sanatçının eserleri ayrıca Berlin ve Amsterdam’daki iki daimi müze koleksiyonunun bir parçası.
( Kaynak KHA)



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber