KIBRIS

Üniversite enflasyonuna ‘dur’ denilecek!

Ülkemizdeki üniversite sayılarının hızlı şekilde artmasına ‘dur’ demeye hazırlanılıyor. Ülkedeki ekonomik dinamitlerden biri olan üniversitelerin açılmasına kısıtlama getirilmeye hazırlanılıyor.

Meclis’e yasa önerisi sunan milletvekilleri, üniversite sayısının son zamanlarda hızlı şekilde artması dolayısıyla gerek rekabette bulunulan yurtdışındaki üniversiteler gerekse de kamuoyu nezdinde eğitim kalitesinin sorgulanır hale geldiği belirtilerek, işin ticari bir unsur olmaktan çıkarılmasını sağlamak için girişim başlatıldığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu’na yazılan yasa önerisinin genel gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına olan ilginin azalacağı ve ekonomimiz için çok önemli bir değer olan sektörün ciddi ekonomi kayıplarının oluşacağı değerlendirilmektedir. Bu alandaki faaliyetlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi ve yükseköğretimdeki eğitim kalitesinin daha da arttırılmasına katkı sağlamak adına, üniversite açılmasına süreçlerine belirli bir süre kısıtlama getirilmesinin daha sağlıklı sonuçlar doğuracağı ve yükseköğretim alanındaki çekim gücünü artıracağı düşünülmektedir.”

Yasa önerisini milletvekilleri Hasan Taçoy, Hamit Bakırcı, Esat Ergün Serdaroğlu, Ersin Tatar, Zorlu Töre, Ünal Üstel, Ali Pilli, Menteş Gündüz ve Mehmet Çakıcı sundu.

Yasa Önerisi’nin tamamını okumak için tıklayınız


Benzer Haberler

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

İkamet izinsiz zanlıdan milyonluk hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Parti Meclisi belirlendi… İşe yeni Parti Meclisi!

TAK

Kasaplara bir yaşını geçmemiş küçükbaş hayvan başına 800 TL’lik destek

TAK