FeaturedKIBRIS

Unite Cyprus Now , BM Güvenlik Konseyi’ne Kıbrıs barış sürecini demokratikleştirmesi çağrısı yaptı    

Unite Cyprus Now adlı sivil toplum örgütü, BM Güvenlik Konseyi’ne, liderleri ülkenin geleceğini ele almak için uzman ve sivil toplumun da katılımı ile iyi donanımlı, profesyonel şekilde yürütülen demokratik bir süreci desteklemeleri için güçlü şekilde teşvik etmesi çağrısında bulundu.

UCN tarafından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası toplumun çok uzun bir süredir birleşik bir gelecek vizyonu olmayan liderlerin tüm AB’yi istikrarsızlığa sürüklemesine izin verdiği kaydedildi.

“Akademik araştırmalar, Kıbrıs’taki halkın uzlaşmaya sözümona liderlerinden daha açık olduğunu göstermiştir” denilen açıklamada, çıkmazı aşmanın tek yolunun , başarısız olmuş süreci değiştirme olduğuna işaret edildi

Açıklama şöyle devam etti:

“Bugüne kadar liderler, Güvenlik Konseyi’ne, yurttaşların sürece yakinen müdahil olması talebine aldırış etmemişlerdir. Güvenlik Konseyi’ne liderleri, ülkenin geleceğini ele almak için uzman ve sivil toplumun da katılımı ile iyi donanımlı, profesyonel şekilde yürütülen demokratik bir süreci desteklemeleri için güçlü şekilde teşvik etmesi çağrısında bulunuyoruz. Güvenlik Konseyi, aynı zamanda, tarafların, ülkemizin ve bölgenin uzun-vadeli istikrarını güvence altına alan ortak bir vizyon üzerinde anlaşmaları talebini bir öncelik haline getirmelidir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber