FeaturedKIBRIS

“Un krizi siyasi sloganların ötesinde değerlendirilmesi gereken bir konu”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arun, Başpınar Un ve Yavuzlar Un’un üretimi durdurmasını değerlendirdi.
Harmancı’nın açıklaması şu şekilde:
“Un krizi siyasi sloganların ötesinde değerlendirilmesi gereken bir konu.
Un dünya üzerindeki tüm devletler tarafından kritik ve stratejik önemine göre karar alınan ve bu doğrultuda işlenen bir ürün.
Ülkemizde un üreticileri bu ürünün bileşenlerini elbette dışardan alıyorlar çünkü yeterli yerli üretim yok. Malzemenin ülkeye girişinden raftaki katma değerli ürünlerine kadar devlete ödenen bir ton vergi var. Kısaca “Ekmeğin” ucuzlaması için devletin uygulayabileceği bir ton vergi önlemi varken, kendisinin devreye girip stabil bir kur yaklaşımı ile ithalata aracılık yapması da dahil yapılabilecek uzun edimli uğraşlar varken, mevcut fabrikaların ürünü ucuza mal edip fiyat kontrolünü yapmak yerine ürünü işleyip son mamül haline getirenlerin hayatını kolaylaştırmayı tercih etti.
Konuyu firma ve slogan bazında değil; hayati ve kritik öneme sahip ve yerli fabrikalarda işlendiğinde hayvancılıktaki yem fiyatlarını dahi etkileyen bir zincir olan “UN” meselesinin daha detaylı konuşulmasına ve değerlendirilmesine ihtiyaç var.
Kısaca ben yaptım ve oldu diyemeyeceğiniz bir konu.”

Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber