Kıbrıs Sorunu

Uluslararası Kıbrıs zirvesi başladı

Cenevre’de, güvenlik ve garantilerin ele alınacağı Kıbrıs ile ilgili uluslararası konferans yerel saatle 11.30’da (KKSİ 13.30) başladı.

Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’i toplantı salonunun girişinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres karşıladı. Liderler, Guterres ile bir süre baş başa görüşüp, daha sonra da konferansa geçti.

BM Cenevre Ofisi’ne gerçekleşen konferansa, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının yanısıra garantörler  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson katıldı.

Konferans nedeniyle Cenevre’de bulunan AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilciği Federica Mogherini de toplantıda ilgili taraf ve gözlemci olarak yer alacak.

Bu arada  Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konferansı öncesinde dün gece bir çalışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, güvenlik ve garantilerin ele alınacağı bugünkü konferansla ilgili konular görüşüldü..

Kaynak: TAK



Benzer Haberler

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Holguin görüşmesi başladı

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

Görevden alma ve atamalar yapıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Ursula von der Leyen bu akşam Kıbrıs’a geliyor

KHA

Ankara’da gündem Kıbrıs

Voice Kıbrıs Haber