FeaturedKIBRISSpor

Ülker Lefkoşa Maratonu”nda 21 km koşusuna start verildi

Şampiyon Meleklerin adlarını yaşatmak ve Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü’nü ülkeye kazandırmak için düzenlenen Ülker Lefkoşa Maratonu’nda 21 kilometre yarı maraton koşusuna, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı tarafından start verildi.

21 kilometre kategorisinde toplamda 62 erkek ve 13 kadın koşucunun katıldığı maratonda, 18-29 yaş, 30-39 yaş, 40-49 yaş, 50-5 yaş ve 60+ olmak üzere 6 farklı yaş kategorisi ile genel klasman kategorisi bulunuyor.

KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde düzenlenen maratonda 10 km için start saat 07.30’da verilecek.

Çipli Sistem ile Elektronik Ölçüm

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez IAAF ve AIMS tarafından uluslararası olarak onaylanmış maraton olan Lefkoşa Maratonu’nda bu yıl da yarışmacıların parkur derecelerini belirlemek için uluslararası atletizm yarışmalarında kullanılan çip sistemi yine devrede olarak. Çipli sistem sayesinde elektronik ölçüm sistemleri, yerdeki halı antenler vasıtasıyla, üzerinden geçen her çipin verisini algılar ve zamanı saniyenin %1’i hassasiyetiyle verir. Bu teknoloji, sadece başlangıç ve bitiş konumundaki zamanlamayı vermekle kalmayıp, muhtelif mobil teknolojiler vasıtasıyla ihtiyaç duyulan her ara mesafede de dereceleri anında ana sonuç tasnif merkezine ulaştırabilme kabiliyetine sahiptir.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber