FeaturedKIBRIS

Ülkedeki birçok etkinlik iptal edildi

Ülkede görülen korona virüs nedeniyle tedbir amaçlı birçok etkinlik iptal edildi.

İptal edilen etkinlikler şu şekilde:

TIP BAYRAMI

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin COVID- 19 tedbirleri çerçevesinde iptal edildiği açıklandı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Özlem Gürkut, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KTTO) Başkanı Mustafa Taşçıoğlu, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası (KTDTO) Başkanı Ahmet Özant imzalı ortak açıklamada, COVID 19 enfeksiyonu kontrol tedbirleri çerçevesinde cuma günü yapılacak Tıp Töreni’nin, konferansların ve ziyaretlerin ileriki tarihe ertelendiği duyuruldu.

MAĞUSA BELEDİYESİ

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tüm toplu etkinlikleri ertelediklerini ve koronavirüse karşı alınacak her türlü tedbirle ilgili çalışma yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

Buna bağlı olarak İkinci Bahar Yaşam Kulübümüzün üyelerine yönelik önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız yemeğimizi, 28. Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamındaki Tarık Sezer ve Orkestrası eşliğinde yapılacak 3. Liseler Arası Ses Buluşması, diğer konser, sergi gibi etkinlerimizi ileri bir tarihe erteledik.

ÇATALKÖY BELEDİYESİ

Çatalköy Belediyesi, tiyatro etkinliklerinin ülkede görülen koronavirüs (Covid –19) sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

DR. FAZIL KÜÇÜK’Ü ANMA ETKİNLİKLERİ

Fazıl Küçük Vakfı’nın, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliğiyle düzenlediği Ortaokul ve Liselerarası “Dr. Fazıl Küçük” konulu Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması’nın ödül töreni ile 3. Geleneksel “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük” konulu Resim Yarışması’nın sergi açılışı ve ödül töreni iptal edildi.

İSKELE BELEDİYESİ

İskele Belediyesi koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı olarak dün akşam açılışı yapılan ve 27 Mart’a kadar sürmesi planlanan 11. Kültür &Sanat Günleri’nin tüm etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu.

“ALSANCAK -LAPTA ÇOCUKLAR İÇİN YÜRÜYOR 2”

Lapta Belediyesi, Alsancak Belediyesi ve Lapta-Alsancak-Karşıyaka Balıkçılar Birliği işbirliğiyle, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına pazar günü yapılması planlanan “Alsancak – Lapta Çocuklar için Yürüyor 2” isimli etkinliğin, olumsuz sağlık koşullarından dolayı, halkın refahı düşünülerek etkinlik organizatörleri tarafından ileri bir tarihe ertelenmesi kararına varıldığı duyuruldu.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’ndan yapılan açıklamada, kişilerin önceden almış oldukları biletlerin, ileriki tarihte yapılacak olan etkinlikte de geçerli olacağı ve haklarının saklı olduğu bildirildi.

YANGIN YERİNDE KABARE OYUNU

AMS Barış Salonu’nda her Salı sunulan “Yangın Yerinde Kabare” oyununun tüm temsilleri, koronavirüs önlemleri çerçevesinde durduruldu.

Oyunun Yönetmeni Yaşar Ersoy tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık görevlilerinden aldıkları uyarı çerçevesinde; toplum sağlığını tehdit eden koronavirüsün yayılmasına engel olmak adına KTAMS Barış Salonu’nda her salı sunulan “Yangın Yerinde Kabare” oyununun bu akşamki temsili de dahil olmak üzere tüm temsillerini üzülerek durdurduklarını belirtti.

Ersoy, bilet satın almış olan izleyicilerin ücretlerinin KTAMS Sekreterliğince mesai saatleri içerisinde iade edileceğini ve gelişmeler ışığında seyirciyi bilgilendireceklerini duyurdu.

KKTC ATLETİZM FEDERASYONU

Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan ve bugün ülkemizde de görülen Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle KKTC Atletizm Federasyonu olarak şu kararları almış bulunmaktayız;

Yaşanan olağanüstü duruma karşı korunma zamanı olduğu için federasyon olarak geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz, bu yıl da hazırlığını tamamlayarak önümüzdeki bir buçuk aylık süreç içerisinde yapmayı düşündüğümüz Çocuk Atletizm Şenliği’ni toplumumuza karşı sorumluluğumuz çerçevesinde ileri bir tarihe erteleme kararı aldık.

Ayrıca 15 Mart 2020 Pazar gününün ardından yıllık faaliyet programı çerçevesinde yer alan etkinliklerimizi mevcut durum değerlendirilerek tekrardan düzenleyip paylaşacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Voice of the Island



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK